De Gebouwengids geeft maandelijks een rondleiding op het publiek toegankelijke deel van het Marineterrein. Tijdens de wandeling wordt verteld over de ontwikkelingen op het terrein, de architectuur van de (zeer) verschillende gebouwen en ook wat er nu gebeurt in de gebouwen. Zo is Pension Homeland gehuisvest in het voormalige officiersverblijf en zijn Amsterdam Smart City, Zeitgeist, de App Academy in het eeuwenoude Poortgebouw terecht gekomen. Restaurant Scheepskameel is in de zomer van 2016 geopend in de voormalige LOG-school op het terrein en Makerversity heeft hypermoderne makerspaces ingericht in de voormalige technische school van de Koninklijke Marine; de TOKM-vleugel 027E. Dit laatste gebouw is een van de twee gebouwen aan het water op ‘pootjes’. Het is en ontworpen volgens de ‘vijf punten van een Nieuwe Architectuur’ van le Corbusier en is in 2015 volledig gerenoveerd. De ramen aan de zuidgevel zijn door architectenbureau SLA bekleed met houten lamellen in de vorm van de Europese vlaggen.

Rondleidingen worden gegeven voor groepen en op vaste dagen voor individuele personen. De data waarop de rondleidingen voor individuele personen plaats vinden zijn:

  • Zaterdag 25 februari 13.00 uur
  • Zaterdag 25 maart om 13:00
  • Zaterdag 13 mei om 13:00
  • Zondag 25 juni om 13:00
  • Zondag 16 juli om 13:00; deze rondleiding is in samenwerking met de OBA.

Voor informatie over groepsrondleidingen en het aanmelden voor de vaste rondleidingen kunt u een mail sturen naar info@degebouwengids.nl.