Architectuurwandeling

Agenda
MTA_16_2048_027E
Kade West, Gebouw 027E, Marineterrein Amsterdam - foto: Arjen Veldt

De gebouwengids vertelt elke maand over bijzondere plekken en gebouwen op het Marineterrein.

De Gebouwengids geeft maandelijks een rondleiding op het publiek toegankelijke deel van het Marineterrein. Tijdens de wandeling wordt verteld over de ontwikkelingen op het terrein, de architectuur van de (zeer) verschillende gebouwen en ook wat er nu gebeurt in de gebouwen. Zo is Pension Homeland gehuisvest in het voormalige officiersverblijf en zijn Amsterdam Smart City, Zeitgeist, de AppAcademy in het eeuwenoude Poortgebouw terecht gekomen. Restaurant Scheepskameel is in de zomer van 2016 geopend in de voormalige LOG-school op het terrein en Makerversity heeft hypermoderne makerspaces ingericht in de voormalige technische school van de Koninklijke Marine; de TOKM-vleugel 027E. Dit laatste gebouw is een van de twee gebouwen aan het water op ‘pootjes’. Het is en ontworpen volgens de ‘vijf punten van een Nieuwe Architectuur’ van le Corbusier en is in 2015 volledig gerenoveerd. De ramen aan de zuidgevel zijn door architectenbureau SLA bekleed met houten lamellen in de vorm van de Europese vlaggen.

Rondleidingen worden gegeven voor groepen en op vaste dagen voor individuele personen. De data waarop de rondleidingen voor individuele personen plaats vinden zijn:

  • Zaterdag 15 oktober 13.00 uur
  • Zaterdag 19 november 13.00 uur
  • Zaterdag 10 december 13.00 uur

Voor informatie over groepsrondleidingen en het aanmelden voor de vaste rondleidingen kunt u een mail sturen naar info@degebouwengids.nl