Amsterdam Maker Festival

Agenda

De vierde editie van het Amsterdam Maker Festival vindt dit jaar plaats op het Marineterrein Amsterdam, van 19 tot en met 21 augustus 2016.

Makers bepalen hoe de wereld eruitziet. Dankzij nieuwe technieken kun je alles maken wat je bedenkt, of je nu kok bent of techneut, mode-ontwerper of kunstenaar. ‘Zelf doen, zelf maken’, dat is waar het Amsterdam Maker Festival dan ook voor staat. Zo kun je er zelf aan de slag met lasercutters, 3D printers, Arduino en VR en AR toepassingen; kortom alles wat maken leuk maakt. Het hart van het festival wordt gevormd door Makerversity, dat sinds dit jaar is gehuisvest op het Marineterrein met prachtige makerspaces. Buiten is de ‘Maker Fair, waar je kunt kennismaken met 200 nieuwe makers uit Amsterdam. Binnen zijn er inspirerende talks en demo’s van internationaal beroemde makers.

Nerderlands

Dit jaar is het Maker Festival het afsluitende weekend van Nerderlands, een nieuw festival voor de internationale tech scene. Nerderlands wordt georganiseerd in samenwerking met de Appsterdam Community en Startup Amsterdam.