Op zondag 11 september springen vanaf 12.00 uur duizenden mannen en vrouwen vanaf het Marineterrein Amsterdam in het water om twee kilometer te zwemmen voor ALS.

Veertien vrienden zwommen in 2011 de Hellespont over voor hun vriend Weert-Jan Weerts, die aan ALS leed. Na zijn dood besloten de vrienden hun actie uit te bouwen, om aandacht voor ALS te vragen en geld bijeen te brengen voor onderzoek naar deze meedogenloze ziekte. Op 9 september 2012 hielden zij – samen met House of Sports – de eerste Amsterdam City Swim.

Jaarlijks evenement
Mede dankzij olympisch zwemkampioen Pieter van den Hoogenband, ambassadeur van de organisatie, is Amsterdam City Swim inmiddels uitgegroeid tot een groot jaarlijks evenement. In 2015 werd € 1,68 miljoen opgehaald. Op 11 september 2016 vindt de vijfde editie van de Amsterdam City Swim plaats.

Aanmoedigen
Het publiek is van harte uitgenodigd om de zwemmers langs het parcours aan te moedigen. Langs de route staan ook artiesten op muziekpodia om de zwemmers op feestelijke wijze te steunen. Voor de start op het Marineterrein en voor de finish bij de Keizersgracht zijn toegangskaarten nodig. Meer info over het programma is te vinden op de website van Amsterdam City Swim.

Informatie en inschrijven: www.amsterdamcityswim.nl

Waterkwaliteit
Het water in de haven van het Marineterrein en in de grachten is weliswaar geen officieel zwemwater, toch is het nog nooit eerder zo schoon geweest. Het water in het centrum van Amsterdam wordt steeds schoner dankzij nieuwe technieken van Waternet.