AI City - Incubator

Agenda
AI City - Incubator
donderdag 2 december t/m zondag 1 mei 2022

In deze multimedia-installatie verbeeldt kunstenaar Vladimir Grafov de onstuitbare opmars van kunstmatige intelligentie (AI) in de stad.

Ontelbare sensoren en algoritmes registreren, analyseren en sturen wie we zijn, wat we doen en hoe we ons voelen. In de multimedia-installatie AI City – Incubator verbeeldt Vladimir Grafov de onstuitbare opmars van kunstmatige intelligentie (AI) in de stad.

In het cocreatieproject AI City onderzoekt de Russisch-Nederlandse kunstenaar Vladimir Grafov, in samenwerking met onderzoekers Frank Suurenbroek (HvA) and Federica Cefis Colombo (AMS) en andere partners, de aanwezigheid en de invloed van AI in de stad.

Als testomgeving voor het project ontwikkelde Grafov met het AI City-projectteam de Incubator; een multimedia-installatie uitgerust met laser- en geluidsapparatuur en een schaalmodel van Marineterrein Amsterdam. In deze bijzondere installatie, die tot 1 mei 2022 te zien is in Project Morgen in NEMO De Studio (gebouw 027F), ervaart de bezoeker, in vier stappen, hoe AI de stad scant, analyseert en stuurt.

  • Stap 1. Scanning: zie hoe AI systematisch de omgeving scant.
  • Stap 2. Patronen: ervaar hoe AI data analyseert en patronen ontdekt.
  • Stap 3. Sturing: ontdek hoe AI op basis van analyse ons leven en onze omgeving beïnvloedt.
  • Stap 4. Samenwerking: hoe kunnen we als mensen samenwerken met AI?

Workshop

Op 21 april, van 16.00 tot 17.30 uur, organiseren we bij NEMO The Studio een workshop waarbij het kunstwerk van Vladimir Grafov en de onderzoeksvragen van het AI CITY-project met genodigden en publiek worden bewerkt en besproken.
Meld je aan voor de AI City-workshop via livingartlab@marineterrein.nl.


Partners

Bureau Marineterrein Amsterdam, Hogeschool van Amsterdam, Media Architecture Biennale, Cityscapes Foundation, Science Museum NEMO, Makerspace AHK, TAPP en Next Nature Network.

Projectteam

Vladimir Grafov, Federica Cefis Colombo, Frank Suurenbroek, Bastiaan Gribling.

 

 


Over AI Incubator

  • Multimedia-installatie: staal, acrylplaat, lasermachine, luidsprekers, 3D-printmodellen.
  • Kunstenaar: Vladimir Grafov.
  • Projectteam: Vladimir Grafov, Federica Cefis Colombo, Frank Suurenbroek, Bastiaan Gribling.
  • Partners: Bureau Marineterrein Amsterdam, Cityscapes Foundation, Media Architecture Biennale, Hogeschool van Amsterdam, Amsterdamse Hogeschool voor de Kunsten, Science Museum NEMO, Next Nature Network, Stimuleringsfonds Creatieve Industrie.