Te doen type: Podcast

Podcast seizoen 4 (lustrumeditie)

Op 5 december 2023 is het 10 jaar geleden dat de bestuursovereenkomst voor het Marineterrein werd ondertekend. Sindsdien wordt het gebied adaptief ontwikkeld, in aanloop naar een nieuwe toekomst als innovatieve stadswijk.

Podcast seizoen 3

We spreken sociale vernieuwers van het collectief en gaan te water met de doorzwemmers. Als het donker wordt, gaan we wandelen met onderzoekers van de nacht. Bij Defensie krijgen we te horen wat er aan die kant van het hek gebeurt. We gaan op stap met radicale vergroeners en lopen een dagje mee met studenten van het roc die het Marineterrein als hun proeftuin gebruiken.

Podcast seizoen 2

In de podcastserie Ziel van het Marineterrein gaan we op zoek naar de verhalen van deze bijzondere plek in de stad. Op de plek waar ooit schepen werden gebouwd wordt nu gewerkt aan de toekomst van de stad. Dit seizoen maken we – steeds met een andere gast – een tocht langs de meest interessante gebouwen op het terrein. Steeds vragen we ons af: wat is de Ziel van het Marineterrein?

Podcast seizoen 1

In deze serie podcasts gaan we op zoek naar de ziel van het Marineterrein in Amsterdam. Welke sporen uit het verleden zijn nog zichtbaar? Welke historische gebeurtenissen zijn bepalend geweest voor deze bijzondere plek in de stad? En op welke manier is de geschiedenis van invloed op de toekomst van dit gebied?

Samen met wetenschappers, archeologen en schrijvers duiken we de mooiste verhalen op.