Zesde Amsterdam City Swim

Nieuws
Cityswim (2011)

Het Marineterren is startpunt van de zesde Amsterdam City Swim. De zwemwaterkwaliteit is de afgelopen tijd daarom nauwkeurig in de gaten gehouden.

Op zondag 3 september springen vanaf 12.00 uur duizenden moedige mannen en vrouwen vanaf het Marineterrein in het water om twee kilometer te zwemmen voor de ziekte ALS. De zwemmers leggen een route af langs historisch oude grachten en finishen op de Keizersgracht (kruising Reguliersgracht). De route is precies 2017 meter lang. De kinderen, die de mogelijkheid hebben om deel te nemen aan Amsterdam City Swim for Kids, zwemmen de laatste 700 meter van het parcours mee onder begeleiding van een volwassene.

Waterkwaliteit

Het water in de haven van het Marineterrein en de grachten is weliswaar nog geen officieel zwemwater, toch is het nooit eerder zo schoon geweest. De afgelopen tijd is de waterkwaliteit bovendien nauwkeurig in de gaten gehouden. Dankzij innovatief onderzoek en nieuwe technieken komen we steeds sneller en steeds meer te weten over bronnen van eventuele vervuiling, stroming en temperatuurschommelingen. Lees hier meer over dat onderzoek. 

Aanmoedigen

Het publiek is van harte uitgenodigd om de dappere zwemmers langs het parcours aan te moedigen. Langs de route staan ook artiesten op muziekpodia om de zwemmers op feestelijke wijze te steunen. Meer info over het programma is te vinden op de website van Amsterdam City Swim.

Over Amsterdam City Swim
Veertien vrienden zwommen in 2011 de Hellespont over voor hun vriend Weert-Jan Weerts, die aan ALS leed. Na zijn dood besloten de vrienden hun actie uit te bouwen, om aandacht voor ALS te vragen en geld bijeen te brengen voor onderzoek naar deze meedogenloze ziekte. Op 9 september 2012 hielden zij – samen met House of Sports – de eerste Amsterdam City Swim.Mede dankzij olympisch zwemkampioen Pieter van den Hoogenband, ambassadeur van de organisatie, is Amsterdam City Swim inmiddels uitgegroeid tot een groot evenement waarmee jaarlijks miljoenen op worden gehaald voor onderzoek naar de ziekte ALS.