Vrijwilligers gezocht: ontmoet en help de vluchtelingen op het Marineterrein

Nieuws
2022-06-02-ontmoeting-nieuwkomers

Sinds een paar weken heeft het Marineterrein zo’n tweehonderd nieuwe (tijdelijke) bewoners. We zijn op zoek naar vrijwilligers die hen willen helpen met activiteiten en dagbesteding, voor zowel kinderen als volwassenen. Help jij mee?

Onze nieuwe buren zijn vooral Syrische gezinnen. Een vaste bezoeker van het Marineterrein zal de kinderen al hebben zien rondrennen of rijden op hun fietsjes. Om verschillende redenen gaan deze kinderen (nog) niet naar school. Om hen toch een leuke en zinvolle dagbesteding te geven, zijn we op zoek naar mensen die activiteiten voor hen willen organiseren. Knutselen, sporten, voorlezen, alles is welkom. 

Ook voor de volwassenen is hulp bij het organiseren van een zinvolle dagbesteding meer dan welkom. Er is veel vraag naar Nederlandse taallessen voor alle niveaus. Daarnaast is er ook behoefte aan vermaak. Dus geef jij leuke lezingen over bijvoorbeeld kunst en cultuur? Een interessante stadswandeling? Sportlessen? Neem dan contact met ons op en help onze nieuwe buren aan een leuke dag. 

Wil jij helpen? Laat het ons dan weten via eva@openembassy.nl .

NB. De vluchtelingen wonen op Defensieterrein. COA is verantwoordelijk voor de opvang. Bureau Marineterrein is als organisatie niet betrokken bij de opvang, maar wil samen met community-lid Open Embassy de vluchtelingen graag helpen zich welkom laten voelen op het terrein én hun tijd zinnig te besteden door iets te doen of te leren.