Vriendelijke studenten aan de poort

Nieuws
stagiair communicatie

Om iedereen vriendelijk te kunnen ontvangen, vragen te beantwoorden en de weg te wijzen bemensen studenten de portiersloge in de poort van de Voorwerf.

Het wordt steeds drukker op de Voorwerf, waar inmiddels achttien organisaties huizen, wekelijks diverse bijeenkomsten en activiteiten plaatsvinden en Pension Homeland is geopend. Studenten bemensen sinds begin september de portiersloge om alle bezoekers van dienst te kunnen zijn.

Tegenwoordig komen er dagelijks honderden bezoekers naar de Voorwerf. Buurtbewoners, gasten van het pension, vaste huurders en hun relaties, bezoekers van bijeenkomsten in de Commandantswoning, leveranciers, klusmannen, hoveniers en ga zo maar door. Om al deze mensen de weg te kunnen wijzen en van dienst te kunnen zijn, is aan een aantal studenten gevraagd om host te worden in de portiersloge. Vriendelijke jonge mannen en vrouwen die de plattegrond van het terrein uit hun hoofd kennen, en weten wat het Marineterrein voor plek was, is en gaat worden. Tussen alle vragen door kunnen zij in alle rust studeren.

Openingstijden en adres

De studenten zijn van maandag tot en met vrijdag, van 9.30 tot 17.30 uur aanwezig. Soms zijn ze even weg om te assisteren bij bijeenkomsten.

Het adres van de Voorwerf is Kattenburgerstraat 5, 1018 JA Amsterdam. De portiersloge vindt u in de groene poort links.

Verkoop boekje

In de portierloge wordt ook het boekje verkocht dat eerder dit jaar over het Marineterrein is verschenen: ‘Het Land binnen de Muren’ van Das Magazin. Het kost slechts € 4,95.

Maandelijkse rondleidingen

Elke 2e woensdagmiddag van de maand start vanuit de portiersloge om 13.00 uur een rondleiding onder leiding van oud-marineman Hans Bartelsman. Wie deel wil nemen kan een mail sturen naar hans@bartelsman-maritiem.nl. Deelname kost € 12,50 p.p.