Verhalenbundel vertaald

Nieuws
MAT-1024_landBinnendeMuren-2

'Het Land binnen de Muren', de verhalenbundel die ter gelegenheid van het openen van de poort is verschenen, is nu ook in het Engels verkrijgbaar.

Bij het openen van de poort in 2015 werd Het land binnen de muren gepresenteerd, een bundel verhalen over het Marineterrein Amsterdam. Omdat er inmiddels ook veel buitenlandse mensen op het terrein werken of verblijven, is het boekje nu ook in het Engels verkrijgbaar voor € 4,95.

In de zomer van 2014 zijn vijf schrijvers door mariniers en historici ingeleid in de geschiedenis, de geheime operaties en de speciale cultuur van het Marineterrein. De fictieve verhalen die naar aanleiding van deze ontmoetingen zijn geschreven, vormen tezamen een literaire verkenning naar de ziel van deze stadsenclave.

Nieuwe betekenis

Nu, een jaar sinds de eerste versie van Het land binnen de muren verscheen, is er veel gebeurd. De Voorwerf en de kade gingen open voor publiek. In de vrijgekomen ruimtes kwamen tientallen innovatieve organisaties die graag een bijdrage willen leveren aan de toekomst van het terrein. Wat ze trekt aan deze plek is de rust, de concentratie en de no-nonsense mentaliteit. Met elkaar werken ze aan oplossingen voor een duurzame samenleving. En zo krijgt het Marineterrein opnieuw betekenis voor de stad.

Internationale gasten

Het is belangrijk dat de mensen die hier werken en verblijven, bekend zijn met de verhalen en de bijzondere geschiedenis van deze plek. Daarom is dit boekje gemaakt. En omdat er inmiddels ook veel buitenlandse mensen komen, is de tweede editie van het boekje in het Engels verschenen.

Te koop

Het land binnen de muren (NL) of The Land within the Walls (EN) is verkrijgbaar in de bezoekersruimte van het Marineterrein Amsterdam, direct links in de oude groene toegangspoort aan de Kattenburgerstraat 5. Deze ruimte is van maandag tot en met vrijdag geopend van 9.30 tot 17.30 uur.

Het boekje kost €4,95 en kan alleen contant afgerekend worden.

Colofon

  • Schrijvers: Daan Heerma van Voss, Gustaaf Peek, Carolina Trujillo, Niña Weijers en Allard Schröder.
  • Uitgegeven door: Das Magazin
  • Naar een idee van: Sjoerd ter Borg