Veranderingen in COWO 

Nieuws
e5b5ced4-de62-4ca0-9f19-ac42e4c5d4ee_l

Flexplekken verdwijnen, project- en vergaderruimtes blijven.

In maart 2022 werd de Commandantswoning (gebouw 001) omgedoopt tot COWO;  een fris ingerichte werk- en ontmoetingsruimte voor de (extended) community van het Marineterrein. Een experiment ook om andere vormen van werken te onderzoeken, want na corona was de dynamiek op de werkvloer veranderd en was er vooral behoefte aan flexibiliteit. Daar wilden we met COWO een oplossing voor bieden.

Aanvankelijk was er veel belangstelling voor een lidmaatschap van de COWO onder eenpitters, startups en onze collega’s bij de gemeente. Na anderhalf jaar kunnen we concluderen dat de cowork-spaces te weinig worden benut. Daarom stoppen we vanaf november 2023 met de flexplekken maar houden we ruimtes in de COWO beschikbaar voor het Marineterrein Collectief én voor partners waar we projecten mee doen. Daarnaast gaat het team van Bureau Marineterrein de COWO weer als centrale uitvalsbasis gebruiken.

De COWO blijft een huis voor het héle Marineterrein Collectief, waar we kunnen experimenteren binnen het domein werken om het collectief als geheel te versterken; denk aan samenwerking op HR gebied. En verschillende ruimtes blijven gewoon beschikbaar zoals de onlangs opgefriste zaal en verschillende vergaderplekken. Via het online platform (een Bisner aplicatie) kun je deze ruimtes boeken. Ben je nog niet actief op het platform? Meld je dan hier aan.