Uitmarkt rond het Oosterdok

Nieuws
Opbouw Uitmarkt

Dit jweekend vindt de Uitmarkt plaats rondom het Oosterdok en dus deels ook op het Marineterrein Amsterdam. Een mooie testcase om erachter te komen wat voor impact  al die activiteit in de buitenruimte heeft.

Dit weekend vindt de Uitmarkt plaats rondom het Oosterdok en dus deels ook op het Marineterrein Amsterdam. Een mooie testcase om erachter te komen wat voor impact  al die activiteit in de buitenruimte heeft.

Het programma is in samenwerking met de organisatie van de Uitmarkt zoveel mogelijk afgestemd op de mogelijkheden en aard van het Marineterrein. Voor grote producties is het Marineterrein niet geschikt. Wel voor kleine en vernieuwende en inhoudelijke producties van jonge makers. Daarom is er kleinschalig theater (fringe) op de Voorwerf geprogrammeerd en staat er bij de haven een podium voor popbandjes. Ook neemt de organisatie van de Uitmarkt een aantal maatregelen op het gebied van duurzaamheid, waaronder de opvang van urine voor recycling, en het ontmoedigen van gebruik van drukwerk. Weten wat er waar gebeurt? Klik dan hier: uitmarkt.nl

Testcase

Op het Marineterrein Amsterdam worden innovaties bedacht, getest en toegepast die stad en samenleving flexibel en weerbaar maken in een steeds sneller veranderende wereld. De Uitmarkt is  een goede testcase om te onderzoeken wat het bezoek van veel mensen aan het Marineterrein precies betekent; voor de buitenruimte, voor de eigen organisatie, voor de directe omgeving en voor de beeldvorming. Op het terrein worden al voortdurend o.a. luchtkwaliteit en geluid gemeten en het is interessant te zien wat de Uitmarkt voor invloed hierop heeft. Daarnaast zal ook gekeken worden naar publieksstromen en de reacties en meningen op de social media.

Onderzoek en behoud het goede, is het motto.