Tulpenfeest op de Voorwerf

Nieuws
Tulpenfestival_1

Het Tulpfestival is losgebarsten in Amsterdam; in totaal zijn een half miljoen tulpen geplant. Ook het Marineterrein doet mee. Kom snel kijken want de tulpen staan nu te bloeien!

Het Tulpfestival is losgebarsten in Amsterdam; in totaal zijn een half miljoen tulpen geplant. Ook het Marineterrein doet mee. Kom snel kijken want de tulpen staan nu te bloeien!

Om de fontein van de Voorwerf staan kloksgewijs twaalf soorten tulpen, die bijna allemaal op dit moment volop in bloei staan. Met Het Scheepvaartmuseum in de rug sta je recht voor de leliebloemige rood met gele ‘Fly Away”, links daarvan de gele ‘Big Smile’, daarnaast de witte ‘Hakuun’, dan de dubbele roze ‘Angelique’, daarnaast de roze ‘Analota’ – die tijdens de bloei meerdere subtiele kleuren laat zien – dan de paars met witte ‘Ballade’, daarnaast de dubbele Japanse ‘Akebono’, geel met een heel fijn rood randje, dan de crèmewitte ‘Ivory Floradale’, daarnaast de geurende zalmkleurige ‘Apricot Beauty’, dan de lavendelkleurige ‘Magic Lavender’, daarnaast de leliebloemige rode ‘Lasting Love’, dan de dubbele oranje ‘Monte Orange’ en dan ben je weer terug bij ‘Fly Away’. Als extra welkom is ook buiten, voor de muur, een bed met tulpen geplant.

Tulpfestival

De tulp is een nationaal symbool voor Nederland. Maar de bloem komt uit Turkije, het land waar mannen tulbanden dragen. Vandaar die naam. Het is een mooi voorbeeld van hoe culturen vermengd kunnen raken. Om het belang en de betekenis va de tulp te vieren wil het Tulpfestival Amsterdam voor iedere Amsterdammer een tulp planten. Stadsdelen, musea en andere instellingen zetten daarom hun tuinen vol met tulpen in de volle grond of in bakken. Er is is een gratis gids bij alle locaties, zodat de bezoeker zijn eigen tulpenroute kan bepalen. Op de website van het Tulpfestival wordt bijgehouden waar op welk moment tulpen in bloei staan.