Toegankelijkheid tijdens intocht Sint

Nieuws
MAT-1024_16_stoplicht

Op zondag 13 november is het Marineterrein Amsterdam vanwege de sinterklaasintocht tussen 7.00 en 13.00 uur niet toegankelijk voor publiek.

Op zondag 13 november is het Marineterrein Amsterdam vanwege de sinterklaasintocht tussen 7.00 en 13.00 uur niet toegankelijk voor publiek.

De boot van Sinterklaas komt op zondag 13 november om 11.30 uur aan bij Het Scheepvaartmuseum. Na een korte rustpauze stapt Sinterklaas op zijn paard, om zich te voegen bij de vele honderden pieten en tientallen praalwagens die op het Marineterrein klaarstaan. Rond 12.30 uur gaan de poorten van het Marineterrein open en begint de optocht door de stad. Het eindpunt is dit jaar niet het Leidseplein maar de Dam. De optocht volgt de route Valkenburgerstraat, Waterlooplein, Rembrandtplein, Munt en rond 14.25 uur zal de Dam zijn bereikt. Het Marineterrein is op 13 november vanaf 13.00 weer gewoon toegankelijk voor iedereen.

De sinterklaasintocht is met 1200 vrijwilligers en 350.000 bezoekers een van de grootste evenementen van Amsterdam. Dit jaar wordt de intocht voor de 78ste keer georganiseerd. Het evenement gaat met zijn tijd mee. Daarom heeft Zwarte Piet inmiddels plaatsgemaakt voor schoorsteenpiet. Piet is niet langer zwart als roet, maar zwart van roet; omdat hij door de schoorsteen komt.

Meer info zie de website van Sint in Amsterdam