Tijdelijke huurders Voorwerf bekend

Nieuws
MAT-1024_15_verhuizen

Een maand geleden vertrok de Marine uit de historische Voorwerf. Inmiddels zijn vrijwel alle vrijgekomen ruimtes al gevuld door nieuwe huurders. Onder hen startups, innovatieve en sociale ondernemers, wetenschappers én een pension.

Een maand geleden vertrok de Marine uit de historische Voorwerf. Inmiddels zijn vrijwel alle vrijgekomen ruimtes al gevuld door nieuwe huurders. Onder hen startups, innovatieve en sociale ondernemers, wetenschappers én een pension.

De nieuwe – tijdelijke – bewoners passen goed bij deze bijzondere locatie. Het zijn kleinschalige, innovatieve bedrijven en wetenschappers met een internationale oriëntatie, die bezig zijn met duurzame oplossingen of werken binnen een maritiem thema. En omdat de Marine een complete audiovisuele studio achterliet, maakt een aantal mediabedrijven daar tezamen gebruik van. De nieuwe huurders zijn: The App Academy, Bureau Monumenten en Archeologie (werkplaats Archeologie), Crosswise Works, Drain ProductsIPermavoid, Micanti, Orientation Travel Production, Pension Homeland, Sandberg Instituut/Designing Democracy, StartupDelta, Studio Zeitgeist en TV Academy. We stellen een paar van hen voor.

Huurder-logo's_homelandPension Homeland: pension voor professionals

De ‘Longroom’, ofwel de officiersmess, wordt in oude luister hersteld en omgedoopt tot Pension Homeland. Na een verbouwing kunnen hier zo’n vijftig gasten hier voor korte of langere tijd een kamer huren, desgewenst met een werkplek erbij, want Pension Homeland richt zich op professionals. De kamers zijn eenvoudig, de gezelligheid is vooral beneden te vinden, in de huiskamer, de biljartkamer en in het restaurant. Het pension richt zich primair op de eigen gasten, maar overdag is iedereen welkom om een kopje koffie te drinken of ’s
avonds aan te schuiven voor het diner wanneer er plaats is.

Huurder-logo's_corswiseCrosswise Works: sociaal zakendoen in ontwikkelingslanden

Organisaties die in Azië, Afrika of Latijns-Amerika op een duurzame en sociaal verantwoorde wijze willen ondernemen, kunnen zich melden bij Crosswise Works. Hier werken mensen met een frisse blik, een groot netwerk en strategische denkkracht. Crosswise Works is onder meer ontwikkelaar van ‘Ondernemen zonder grenzen’, hét programma voor sociale ondernemers die zaken willen doen in ontwikkelingslanden.

Huurder-logo's_zeitgeistStudio Zeitgeist: onderzoeker naar de tijdgeest

Farid Tabarki is de oprichter en directeur van Studio Zeitgeist en presentator van tv-programma’s. Hij doet sinds 2000 onderzoek naar de tijdgeest. Zijn inzichten worden ingezet bij internationale organisaties en vanuit Finishing School ondersteunt hij toptalent uit overheden en bedrijven om zich breder te ontwikkelen. In 2012 is hij uitgeroepen tot Trendwatcher van het jaar en in 2014 tot meest invloedrijke Nederlander onder de 40 jaar.

Huurder-logo's_startupStartupDelta: wind in zeilen voor startups

StartupDelta heeft als opdracht om Nederland aantrekkelijk te maken voor de vestiging van internationale startups en stimuleert samenwerking tussen startups, overheden, financiers en kennisinstituten in een internationaal perspectief. Bij StartupDelta werken op dit moment twaalf mensen. Voormalig eurocommissaris Neelie Kroes is ambassadeur van de organisatie.

Kijk hier wie waar op het terrein zit.

Vol?

In totaal huizen nu veertien organisaties op de Voorwerf. Daarmee zijn vrijwel alle ruimtes gevuld. Vanaf april zijn ook enkele ruimtes incidenteel te huur voor kleinschalige activiteiten zoals vergaderingen, presentaties en diners.
Geïnteresseerden voor tijdelijke huur kunnen zich blijven melden via dit formulier. Na het Europees voorzitterschap, dat plaatsvindt gedurende de eerste helft van 2016, breekt er een nieuwe fase aan in de ontwikkeling van het Marineterrein en komen er meer gebouwen beschikbaar voor tijdelijke verhuur.