The Love Line: een portret over opbloeiende liefde en miscommunicatie

Nieuws
TheLoveLine_TaraFallaux1

Een werk van Tara Fallaux in de Portrait Gallery Studio op het Marineterrein

Op Marineterrein Amsterdam is vanaf 26 november de tentoonstelling The Love Line te zien. In de Portrait Gallery Studio probeert filmmaker en fotograaf Tara Fallaux met een geluidsinstallatie en podcastserie de uiteindelijke eenzaamheid van de liefde te doorgronden. 

The Love Line is de derde tentoonstelling in de Portrait Gallery Studio, de nieuwe locatie op het Marineterrein van Dutch National Portrait Gallery. Verwacht herkenning, ontroering en verwondering bij dit portret van de liefde van Tara Fallaux. 

Aan de hand van liefdesbekentenissen – te beluisteren in de Portrait Gallery Studio én op je telefoon – schetst Fallaux een universeel portret van hoe de liefde opbloeit tussen twee mensen en de onontkoombare miscommunicatie die daarbij in de weg zit. Onderdeel van dit project is de gelijknamige podcastserie, die Tara maakte in samenwerking met VPRO DOCS. 

Over Tara Fallaux
Autonoom filmmaker en fotograaf, verteller van beeld. In haar recentste werk, Perfect Pearl dat in 2022 uitkomt, combineert ze fotografie, film en een boek voor een multimediavertelling. Haar laatste film Liefdesbrieven was te zien op IDFA 2017. 

Tentoonstelling
The Love Line is te zien op 26, 27 en 28 november en 4, 5, 11 en 12 december tussen 13.00 en 16.00 uur in gebouw 003D. Ook buiten de openingstijden is de installatie te beluisteren en te bekijken na het scannen van de QR-code op het raam.