Tests met drones op Marineterrein Amsterdam?

Nieuws
droneeee

Bezorgen drones in de toekomst medicijnen in de stad, of vliegen ze over de grachten om de staat van kademuren in kaart te brengen?

Bezorgen drones in de toekomst medicijnen in de stad, of vliegen ze over de grachten om de staat van kademuren in kaart te brengen? Het Amsterdam Drone Lab op Marineterrein Amsterdam wil in de toekomst dit soort toepassingen gaan onderzoeken.

Het Marineterrein als dronetestlocatie is – midden in een drukke stad – uniek vanwege de restricties die er voor drones gelden. Het doel van het Amsterdam Drone Lab is dan ook om op veilige wijze meer ervaring op te doen met vliegen in een stedelijke omgeving.

Drones kunnen in de toekomst helpen bij het oplossen van allerlei bereikbaarheidsvraagstukken. Naast het transporteren van bijvoorbeeld AED’s en het in kaart brengen van de staat van kademuren, kunnen ze bijvoorbeeld op een veilige manier bouwplaatsen, daken van hoge gebouwen en andere moeilijk bereikbare plekken inspecteren.

‘Door de unieke eigenschappen van het Marineterrein kunnen dit soort toepassingen van drones onder realistische omstandigheden getest worden’, zegt adjunct-directeur van Bureau Marineterrein Amsterdam Thijs Meijer. ‘Kades, gebouwen, groen en stedelijke infrastructuur, het is allemaal op en rondom het Marineterrein aanwezig. We nodigen daarom alle geïnteresseerde partijen uit om, samen met onze community, mee te denken over mogelijke toekomstige toepassingen en experimenten.’ 

Klik hier voor meer info over het Amsterdam Drone Lab.

Amsterdam Drone Lab is onderdeel van Marineterrein Amsterdam Living Lab en is een samenwerking van de gemeente Amsterdam, RAI Amsterdam, de Johan Cruijff ArenA en Bureau Marineterrein Amsterdam.