Studio de Kat: maakplaats voor Marineterrein en buurt

Nieuws
Scherm_afbeelding 2024-02-08 om 14.48.43

Ga je via de kleine poort het Marineterrein op, dan loop je tegen Studio de Kat aan. Deze doorgang is de letterlijke verbinding tussen Kattenburg en het Marineterrein.

Verbinding maken staan centraal in Studio de Kat. Alle rondleidingen over het terrein beginnen hier en het is sinds kort de plek waar buurtkinderen na school workshops doen. Het Marineterrein collectief én organisaties uit de omgeving gebruiken de studio om te werken aan nieuwe ideeën over slim gebruik van ruimte, circulariteit en het delen van spullen en diensten.

Waarom Studio de Kat?

Urbanist Vincent Kompier noemde het Marineterrein ‘een kattenstad in de hondenstad Amsterdam’. Een hondenstad rent op je af, is luidruchtig en opdringerig, zoals Amsterdam vaak is. Een kattenstad geeft zich niet zo snel prijs, daar moet je het zelf een beetje uitzoeken. Deze karaktertrek is een van de dingen die het Marineterrein zo bijzonder maakt. 

Studio de Kat  gebruiken?

Wil je ook een project starten in Studio De Kat? Heb je een idee of wil je een boodschap voor de toekomst achterlaten? Laat het ons weten via een mail naar kattenluikje@marineterrein.nl.