Slow movie tijdens SAIL

Nieuws
sarahbijzandmotor

Tijdens SAIL Amsterdam van 19 t/m 23 augustus wordt in de buitenruimte van het Marineterrein de registratie vertoont van de performance 36.5 / a durational performance with the sea van Sarah Cameron Sunde.

Op 10 augustus 2015 stond Sarah Cameron Sunde een hele getijdencyclus lang (dertien uur!) in de Noordzee. Jonas de Witte maakte van de performance een film, die als onderdeel van het cultureel programma van SAIL (19 t/m 23 augustus) op diverse locaties in Amsterdam wordt vertoond. Met haar performance wil Sunde het publiek laten nadenken over de menselijke omgang met het water en de natuur in het verleden, het heden en de toekomst.
Over de expositie:
In Amsterdam is nog weinig merkbaar van eb en vloed, de stad kent geen getij meer. Met deze video brengen Sunde en De Witte het tij terug naar de hoofdstad. De poëtische film biedt een rustig moment voor reflectie te midden van het maritieme spektakel van SAIL. U kunt de video bijvoorbeeld in Pakhuis de Zwijger bekijken, in het festivalhart van SAIL. De meetingroom, waar de film wordt vertoond en waar u onderuit kunt zakken in zitzakken, dient ook als plek waar de bezoekers van SAIL even op adem kunnen komen. Of u kunt de video bekijken in de rustige Oude Kerk waar het Amsterdamse scheepvaartverleden onder meer is af te lezen aan gedenkborden voor voorname kapiteins. De video is ook 24/7 van buiten te zien bij de Appel arts centre, dat een grote rol speelde in de geschiedenis van de performancekunst. Tot slot wordt de film getoond op het Marineterrein, waar ooit de grote scheepswerf van de Admiraliteit van Amsterdam was gevestigd en dat in de komende jaren zal worden ontwikkeld tot een belangrijke ontmoetingsplaats in de stad. Elke locatie krijgt een eigen versie van het videowerk, toegesneden op de specifieke context die de locatie biedt.
Openingstijden op Marineterrein:
  • 19 augustus: 10.30 tot 21.30
  • 20 augustus: 10.30 tot 16.00 uur, en 19.00 tot 21.30
  • 21 augustus: 10.30 tot 17.00 uur, en 20.00 tot 21.30 uur
  • 22 augustus; 10.30 tot 21.30 uur
  • 23 augustus: 10.30 tot 21.30 uur

Meer informatie: www.365waterproject.org

Samenwerking

De buitenruimte van het Marineterrein wordt de komende jaren stapsgewijs toegankelijk gemaakt voor het publiek. Er is ook plaats voor kleinschalige culturele of maatschappelijke activiteiten, die qua sfeer of inhoud passen bij de ontwikkelingen van het Marineterrein. 365waterproject is daar een goed voorbeeld van. Bureau Marineterrein werkt samen met de organisatoren om deze activiteit mogelijk te maken.