Schrijf je in voor YIP, leuke activiteiten voor buurtkids!

Nieuws
YIP-La-Bolleur-3

leer van alles over de natuur of ontdek hoe je van oude spullen mooie nieuwe dingen kan maken

Het Young Innovators Programme (YIP) gaat weer van start! Doe je ook mee met dit programma, speciaal voor kinderen uit de buurt? Tijdens leuke naschoolse activiteiten ontdek je zo je talenten.

Op het Marineterrein is van alles te leren, ook voor jou. Ben je tussen de 8 en 13 jaar en wil je na schooltijd ontdekken wat je leuk vindt en bijvoorbeeld meer leren over nieuwe technologieën? Dan is YIP echt iets voor jou. Er is nog plek bij twee activiteiten. Schrijf je snel in!

De grote recycleshow
Recyclen is cool en bovendien goed voor het milieu. Maar hoe werkt het precies? Dat leer je tijdens vier bezoekjes aan het Marineterrein bij De grote recycleshow. Maak van oude spijkerbroeken met een naaimachine een tas en ontdek hoe je van oude spullen weer iets nieuws kan maken, bijvoorbeeld een cadeautje voor jezelf of een ander!
Data: 4, 11, 18 en 25 april
Locatie: COWO (gebouw 001)

Ontdek de natuur op het Marineterrein
Wat leeft er allemaal in onze ‘achtertuin’? Leer tijdens vier middagen over de planten, bloemen en insecten die deze wereld tot een mooi geheel maken. We gaan op pad met de tuinvrouw van het Marineterrein, Hanneke Marseille. Zij weet van alles over planten, bomen en beestjes en hoe alles in de natuur samenhangt. Ook zullen we op onderzoek uitgaan om te tellen hoeveel beestjes er boven op een dak vol begroeiing leven. Misschien kom je er wel achter wat jouw lievelingsinsect of -plantje is! 
Data: 10, 17, 24 en 31 mei
Locatie: overal op het Marineterrein waar het groen is

Lees hier meer over de missie van YIP. Inschrijfkosten zijn afhankelijk van het inkomen van je ouders.