Oplevering Voorwerf Marineterrein

Nieuws
MAT-1024_poortDicht

Op 5 januari verhuizen verschillende Defensie-onderdelen vanaf het historische deel naar andere plekken op het Marine Etablissement Amsterdam. De oude Voorwerf komt daarmee beschikbaar om te transformeren naar een nieuw publiek toegankelijk gebied.

Persbericht
Datum 29 december 2014

Oplevering Voorwerf Marineterrein
Vanaf 5 januari verhuizen verschillende Defensie-onderdelen vanaf het historische deel naar andere plekken op het Marine Etablissement Amsterdam en elders in het land. De oude Voorwerf komt daarmee beschikbaar om te transformeren naar een nieuw publiek toegankelijk gebied.

Voorbereidingen
De komende maanden worden er aanpassingen gedaan aan de toegang, openbare ruimte en beveiliging van het terrein. Tussen de Voorwerf en het overige deel van het terrein komt een hek te staan. Ook nemen de eerste nieuwe huurders hun intrek in de gebouwen.

Historisch deel toegankelijk
Op het historische gedeelte van het Marineterrein lag in de gouden eeuw de scheepswerf van de Admiraliteit van Amsterdam. Eeuwenlang bleef dit verleden verborgen achter een dikke muur. Maar vanaf 1 april gaat de poort open. De oude Voorwerf van het Marineterrein is dan toegankelijk voor publiek.

Toekomst
Het terrein van 14 hectare groot transformeert de komende jaren tot een ontmoetingsplek waar innovatieve bedrijven en wetenschappers samenwerken, Amsterdammers kunnen genieten van het groen en het uitzicht over de stad en het water en waar de rijke geschiedenis van het terrein voelbaar is.
Pb-1401

Voor meer informatie:
Bureau Marineterrein, Jacqueline Verheugen, 06 11 406 886


 

Over Bureau Marineterrein: de herontwikkeling van het Marineterrein Amsterdam is een samenwerking tussen het Rijk en de gemeente Amsterdam. Bureau Marineterrein is gevraagd om de herontwikkeling te realiseren en het terrein stap-voor-stap een nieuwe openbare bestemming te geven.