Openingsweek Studio de Kat

Nieuws
1714551459727

Ga je via de kleine poort het Marineterrein op, dan loop je tegen Studio de Kat aan.

Van 17 tot 21 april was de openingsweek van Studio de Kat. Deze week was er een Ruilwinkel en Reparatiecafé en er zijn verschillende concepten getest voor de invulling van de ruimte.

In de ruilwinkel konden bezoekers een nieuwe outfit uitzoeken en hun oude outfit weer inleveren. Bij elk kledingstuk hing een kaartje met een boodschap van de vorige eigenaar. Vanuit de buurt en de organisaties op het Marineterrein bleek dat er veel behoefte is aan een plek om spullen te ruilen.  

Tijdens de kledingreparatie-workshop gingen studenten van ROC van Amsterdam-Flevoland en de Naaiclub van Wittenburg aan de slag om samen met bezoekers kleding te repareren. Samen met ROCvAF wordt onderzocht of dit vaker kan worden aangeboden.

Ook het onder begeleiding repareren van fietsen was een groot succes. Studenten leerden buurtbewoners om hun fiets te repareren. De workshop was opgezet samen met Bike Kitchen UvA en ROC van Amsterdam-Flevoland. Bij de organisatoren en deelnemers is veel enthousiasme om te onderzoeken hoe dit verder ontwikkeld kan worden. 

Er zijn veel ideeën opgehaald voor nieuwe workshops en activiteiten in Studio de Kat. Heb je zelf ook een supergoed idee voor de invulling van Studio de Kat? Stuur dit dan naar kattenluikje@marineterrein.nl