Open dag in het Europagebouw

Nieuws
europagebouw 4

Op 14 mei is het Europagebouw van 12.00 tot 16.00 uur open voor het publiek. Vanaf het Centraal Station vaart een gratis boot naar het terrein.

Op 14 mei is het Europagebouw, dat speciaal voor het EU-voorzitterschap is neergezet op het Marineterrein Amsterdam, van 12.00 tot 16.00 uur open voor het publiek. Vanaf het Centraal Station vaart een gratis boot naar het terrein.

Met de eenmalige opening van het Europagebouw doet de EU2016-organisatie mee aan de jaarlijkse Europa om de hoek Kijkdagen op 13 en 14 mei. Naast rondleidingen in het Europagebouw kunnen bezoekers deelnemen aan activiteiten in het gebouw en zijn er muzikale optredens. Ook  is er een demonstratie van zelfrijdende auto’s.

Innovatief mobiel gebouw

In het Europagebouw vinden vrijwel dagelijks ambtelijke vergaderingen plaats. Het pand is een tijdelijk en mobiel bouwwerk van de Nederlandse firma Neptunus. De ingang bestaat uit 3D geprinte materialen, naar ontwerp van DUS Architects. Studio Edward van Vliet verzorgde de inrichting met ‘ontdekken’ als thema. Zo ontstond een link tussen innovatie en het historische karakter van het Marineterrein met de schepen die vanaf hier de wereld in trokken.

Nederlandse kunst en cultuur
Nederlandse kunst vertelt bezoekers van het Europagebouw iets over Nederland. Zo hangen er portretten van onder meer vorsten en staatshoofden, kunstenaars, sporters, diplomaten, staatslieden en wetenschappers. Vitrinekasten tonen blauwwit porselein en oud en hedendaags glas, afkomstig uit de collectie van de Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed.

Duurzaamheid in het Europagebouw

De opzet van het Europagebouw is zo duurzaam mogelijk. Met zonnepanelen op het dak en verwarming door warmtepompen. Kraanwaterpunten beperken het gebruik van waterflesjes en laten zien dat Nederlands kraanwater geschikt is als drinkwater. Ook doen langdurig werklozen werkervaring op in het Europagebouw.

meer info: http://www.eu2016.nl/actueel/nieuws/2016/04/28/beleef-het-voorzitterschap-kom-naar-de-open-dag