Ontwikkel je talenten tijdens het Young Innovators Programme

Nieuws
VirtualReality_Racen_9

YIP biedt kinderen de kans hun talenten te ontwikkelen en het ondernemenschap te ontdekken.

Dit najaar start op Marineterrein Amsterdam het Young Innovators Programme. Dit programma, speciaal voor de jeugd uit de buurt, biedt kinderen de kans hun talenten te ontwikkelen en het ondernemerschap te ontdekken.

Het Marineterrein is dé plek van Amsterdam als het aankomt op het leren van de vaardigheden van de toekomst. Op het terrein zitten allerlei organisaties die zich bezighouden met innovatie en het bedenken van oplossingen voor stedelijke vraagstukken. Tijdens het Young Innovators Programme (YIP) krijgen kinderen in de leeftijd van  8 tot en met 12 jaar de mogelijkheid mee te lopen bij een van deze organisaties en te ontdekken waar hun talenten liggen.

Aanvulling op school
‘Dit initiatief is ontstaan om een antwoord te bieden aan allerlei sociale vraagstukken’, vertelt projectmaker Tula Zandvliet. ‘Hoe kunnen we als samenleving scholen en kinderen helpen in tijden van lerarentekorten, groeiende ongelijkheid en digitalisering van werk en studie? Met het Young Innovators Programme bieden wij kinderen een aanvulling op wat ze op school leren en laten hen kennismaken met nieuwe technologieën.’

Ondernemers in de dop
Het doel? Kinderen de kans bieden zich te ontplooien, vertelt Tula. ‘Tijdens YIP komen de kinderen in een nieuwe omgeving terecht en leren ze niet alleen nieuwe vaardigheden, maar krijgen ze ook de kans om te ontdekken hoe het eraan toegaat in een bedrijf en wat ervoor nodig is om ondernemer te worden. Zo leren ze zichzelf, hun talenten en de wereld om zich heen kennen. We starten vanaf november met drie nieuwe workshops, maar dat is pas het begin. Volgend jaar sluiten zich nog veel meer organisaties op het Marineterrein en uit de buurt bij YIP aan.’ 

Programma
De volgende drie workshops starten vanaf november. De jonge deelnemers kunnen kiezen voor één workshopserie of meedoen aan het hele programma. Inschrijven kan van 5 tot en met 13 september.

La Bolleur – dinsdag: 3, 10, 17 en 24 november 2020 (4 keer)

La Bolleur is een ontwerpstudio en werkplaats in één. Hier wordt creativiteit met de hulp van techniek (en vette powertools) omgezet in speelse projecten. Samen met jouw groepje ‘Young Innovators’ ga je het hele maakproces door; van eerste idee naar eindresultaat. De nadruk ligt op het plezier van het maken en op de laatste workshopdag ga je het project met de hele groep zelf testen!

Archeologie Werkplaats – woensdag: 25 november, 2, 9 en 16 december 2020 (4 keer)

Archeologische vondsten Noord/Zuidlijn

Wat gebeurde er vroeger op de Oostelijke Eilanden? Wat aten Amsterdammers toen? Wist je dat je dat allemaal te weten kunt komen door vondsten uit de grond te bestuderen? De archeologie werkplaats van de gemeente Amsterdam is een razend spannende plek voor echte speurneuzen. En wie weet kom je meer te ‘vinden’ van wat er in de grond van jouw buurt verborgen ligt …

Kanteen25 – dinsdag: 5, 12, 19 en 26 januari 2021 (4 keer)

Ben jij nieuwsgierig hoe het er in een restaurant en hotel aan toegaat? Draai mee met het team van Kanteen25! Je gaat koken in een echte professionele keuken, met pannen waarin je je zou kunnen verstoppen. En je komt erachter wat de trucs zijn om een hotelkamer zo goed mogelijk achter te laten voor de gasten. Kortom; draai een maand mee en word een echte hotelier.

Praktische informatie

  • Het programma loopt van november, december 2020 tot en met januari 2021 en is bedoeld voor kinderen uit groep 5, 6, 7 en 8.
  • De workshops duren van 15.30 tot 17.30 uur. 
  • Je kunt met het hele programma meedoen of kiezen voor een of meer van de workshopseries. 
  • De workshops vinden plaats op het Marineterrein. Alle kinderen worden opgehaald en teruggebracht bij verzamelpunt Huis van de buurt de Witte Boei.
  • Er kunnen maximaal 10 kinderen deelnemen aan elke workshopserie.

Serie 1 t/m 3:
Stadspas € 4,00
inkomen < € 30.000 € 12,00
inkomen tot € 34.000 € 20,00
inkomen > € 34.000 € 24,00