Omleiding voor fietsers en voetgangers

Nieuws
MTA_18_omleiding ODE

Door bouwwerkzaamheden op het Oosterdokseiland geldt vanaf 9 januari 2018 een omleiding voor fietsers en voetgangers richting het Marineterrein.

Door bouwwerkzaamheden op het Oosterdokseiland geldt vanaf 9 januari een omleiding voor fietsers en voetgangers richting het Marineterrein. Naar verwachting blijft dit de komende 2,5 jaar zo. 

Tussen het Marineterrein en het Centraal station ligt Oosterdokseiland. Hier wordt momenteel het kantoor van Booking.com gebouwd. Sinds 9 januari wordt de Oosterdoksdraaibrug in verband met de bouwwerkzaamheden voor langere tijd afgesloten. Voetgangers die gebruik willen maken van de route via Oosterdokseiland naar het Marineterrein worden via de bekende gele borden omgeleid. Fietsers kunnen alleen nog via de NEMO-brug (of via de Prins Hendrikkade of Piet Heinkade) naar het Marineterrein fietsen. Parking Centrum Oosterdok is voor auto’s nog wel bereikbaar.

Omleidingsroute voor voetgangers (gezien vanaf het Stationsplein):

  • Onder het spoorviaduct door lopen naar de De Ruijterkade.
  • Aan het eind van de De Ruijterkade de trap of de tijdelijke lift omhoog naar de trambrug nemen.
  • Over de brug richting het tramperron waar tram 26 stop (halte Muziekgebouw / Bimhuis).
  • Aan de kant naar beneden met lift of met de trap. Vanaf hier vervolg je je weg richting het Marineterrein.
  • De vertraging bedraagt 1-2 minuten.

Omleidingsroute voor fietsers (vanaf Amsterdam CS):

  • Fietsers vanaf achterzijde Amsterdam CS rijden via de Piet Heinkade naar de hoofdingang van het Marineterrein op de Kattenburgerstraat.  Vervolg vanaf daar je weg naar je bestemming.
  • Fietsers vanaf voorzijde Amsterdam CS rijden via Oosterdokseiland-NEMO of via de Prins Hendrikkade naar de hoofdingang van het Marineterrein op de Kattenburgerstraat. Vervolg vanaf daar je weg naar je bestemming.
  • De vertraging bedraagt 4-5 minuten.

Ontwikkelaar BPD is verantwoordelijk voor dit project en de bijbehorende omgevingscommunicatie. De bewegwijzering wordt in de loop van het jaar verder uitgebreid.