Nieuwe projecten ParkXPark

Nieuws
Scherm_afbeelding 2024-05-02 om 14.51.07

Op de Open Call voor ParkxPark kwamen veel en behoorlijk uiteenlopende projecten binnen. Vanaf 21 april zijn er twee nieuwe projecten gestart op Kavel 1 en Kavel 4.

Project 1:
Planted Compost Car Park

In kavel 1 worden de inzendingen Kunstenaar Bibi Bliekendaal en het team van Open Embassy gecombineerd. Bibi wil de geparkeerde auto vervangen door een beplante auto. Een plantenconstructie in de vorm van een auto met stoelen die gebruikt kunnen worden voor nieuwe ontmoetingen. 

Open Embassy, die met hun kantoor grenzen aan ParkxPark wil een plek maken waar organisaties elkaar kunnen ontmoeten en ook hun groen/bruin afval kunnen wegbrengen in een wormenhotel. 

Deze plannen worden nu gecombineerd tot een Planted Compost Car Park

Project 2:
Linnen Project

Sinds 2018 onderzoekt The Linen Project de mogelijkheid om weer ons eigen textiel te produceren en een kleinschalige linnenproductie in Nederland te herstellen. The Linen Project is een initiatief van Crafts Council Nederland: het platform voor het creatieve ambacht. 

800 mensen hebben dit jaar 1m2 vlas ontvangen. Deelnemers gaan zelf aan de slag met het verbouwen en verwerken van vlas tot linnen. Van zaad, naar stengel, naar vezel, naar een weefsel. Het eindresultaat is een zelfgemaakt servet. Gedurende het jaar ontvangen deelnemers praktische nieuwsbrieven met tutorials, organiseren we webinars en kan je deelnemen aan verwerkingsdagen en workshops. 

Omdat niet iedereen een tuin heeft en om dit project nog meer zichtbaarheid te geven aan het proces gaat The Linen Project aan de slag binnen ParkxPark. 

Meer info over het linen project vind je hier.