Nieuw restaurant: Scheepskameel

Nieuws
1024_Scheepskameel-672x372

Onlangs is het tweede restaurant op het Marineterrein opengegaan: Scheepskameel. Een restaurant met een compacte menukaart met eenvoudige, goedgemaakte gerechten voor een eerlijke prijs.

Onlangs is het tweede restaurant op het Marineterrein opengegaan: Scheepskameel. Het is een restaurant met een compacte menukaart met eenvoudige, goedgemaakte gerechten voor een eerlijke prijs. Daarnaast is er een uitgebreide wijnkaart met Duitse wijnen. Scheepskameel is gelegen aan het Oosterdok, vlakbij de nieuwe brug over de Dijksgracht. Voorlopig is Scheepskameel open van dinsdag tot en met zaterdag vanaf 11.00 uur, de keuken gaat open om 18.00 uur.

Scheepskameel is een initiatief van  Pieter Smits, Iwan Driessen en Bob Kaasenbrood van restaurant Rijsel en Tijs Jeurissen, de  voormalig chefkok van restaurant Marius.

Reserveren
Scheepskameel?

Een Scheepskameel is een uitvinding uit 1690 van de toenmalige stadstimmerman van ’s Lands Werf – zo heette het Marineterrein vroeger. Een scheepskameel was een systeem van grote houten drijvers die aan schepen werden verbonden om de diepgang tijdelijk te verminderen. Op die manier konden schepen over lager water heen worden ‘getild’.  De Scheepskameel is een goed voorbeeld van de vele innovaties die in de loop der eeuwen op het Marineterrein zijn ontwikkeld.