NEMO 100 jaar

Nieuws
NEMO

Vrijdag 8 december bestaat NEMO precies 100 jaar. Vanwege een groots spektakel op het water zijn er tijdelijk minder parkeerplaatsen op het Marineterrein.

Hierbij de brief die NEMO speciaal voor het Marineterrein collectief heeft opgesteld:

Beste gebruiker van het Marineterrein,

Op vrijdag 8 december 2023 bestaat NEMO Science Museum exact 100 jaar. Dit wordt gevierd met verschillende activiteiten, waaronder het NEMO Science Spektakel op het Oosterdok, een Jubileumfeest en op
9 en 10 december een Festivalweekend in het museum.

Het Science Spektakel is een show op het water van het Oosterdok en vindt plaats op 8 december van 18:30 uur tot 19:00 uur. Om dit mogelijk te maken hebben zijn er afspraken gemaakt met het Marineterrein omtrent het gebruik van het terrein.

Het NEMO Science Spektakel is gratis toegankelijk en voor iedereen te bekijken vanaf het Marineterrein. Aan de NEMO zijde wordt het terrein afgesloten en is enkel toegankelijk voor genodigden.

  • Opbouw; 6 december 08:00 t/m 8 december 16:00 uur (enkel overdag)
  • Repetitie; 7 december, 19:00 – 21:00
  • Show; 8 december, 18:30 – 19:00
  • Afbouw; 8 december 19:00 – 23:00 en 9 december 08:00 – 20:00

Hier vind je de plattegrond van het event. Aan de waterkant wordt een hekkenlijn opgebouwd, zodat het publiek niet te water kan raken. Ter hoogte van de schietbaan wordt een backstage gebied ingericht t.b.v. de
productie. Hier zal ook een grote kraan geplaatst worden. De show zelf vindt grotendeels plaats op het water. Hiervoor worden enkele parkeervakken gereserveerd ter hoogte van de fitness en op de kop van Pand 25.

Mocht je toch moeten parkeren op een van deze plekken, bieden wij hier een alternatief voor. Graag horen wij vóór 5 december of je hiervan gebruik wilt maken, zodat we dit goed kunnen faciliteren.

Gedurende de volledige op- en afbouw wordt De Studio van NEMO op het Marineterrein ingezet als productiekantoor. Hier is tussen 6 en 8 december iemand aanwezig van de organisatie, mochten er dringende
vragen of problemen zijn op de dagen zelf.

Mocht je vooraf vragen hebben, dan is Janine Driessen, producent NEMO Science Spektakel, bereikbaar voor vragen per mail via driessen@e-nemo.nl of telefonisch via 06-44115722.

Met vriendelijke groet,
NEMO Science Museum