Tweewekelijkse rondleidingen

Nieuws
Nieuwsbrief_2014_fontein

Wilt u mee op ontdekkingsreis over het Marineterrein? Rasverteller en oud-Marineman Hans Bartelsman geeft iedere tweede en nu ook elke vierde woensdag van de maand een rondleiding.

Wilt u mee op ontdekkingsreis over het Marineterrein? Rasverteller en oud-Marineman Hans Bartelsman geeft iedere tweede en vierde woensdag van de maand een rondleiding.

Hans Bartelsman was tot voor kort plaatsvervangend commandant van het Marine Etablissement Amsterdam. Na bijna 39 dienstjaren bij de Marine moest hij met functioneel leeftijdsontslag en geeft sindsdien rondleidingen op deze triple A locatie. Hans Bartelsman kan als geen ander verhalen vertellen over de maritieme historie van het terrein. Die begon in 1655 en eindigt bij het heden. het begin van de transformatie van het terrein als nieuw, openbaar stadskwartier van Amsterdam.

Tijdens de rondleiding worden diverse locaties besproken, waaronder De Voorwerf, ’s Lands Zeemagazijn, voormalig woonhuis Commandant, voormalige Longroom en de plek waar Vincent van Gogh in 1877 een jaar verbleef.

De rondleidingen vinden van mei tot en met november 2016 elke 2e en 4e woensdag van de maand plaats

Tijdstip: van 13.00 – 14.00 uur (met mogelijke uitloop tot 14.30 uur)

Rondleidingen in 2016

Woensdag 11 mei en 25 mei
Woensdag 8 juni en 22 juni
Woensdag 13 juli en 27 juli
Woensdag10 augustus en 24 augustus
Woensdag 14 september en 28 september
Woensdag 12 oktober en 26 oktober
Woensdag 9 november en 30 november

Locatie: start in de bezoekersruimte direct links in de groene poort van De Voorwerf.
Kosten: € 12,50 p.p.
Aanmelden via: hans@bartelsman-maritiem.nl, o.v.v. datum, naam en aantal personen. Uw reservering is pas definitief na overmaking van het bedrag. Er kunnen in totaal maximaal 20 personen mee.

Groepen

Wilt u een keer met een gezelschap een privérondleiding? Hans Bartelsman geeft ook rondleidingen voor groepen. Meer info via bartelsman-maritiem.nl.