Maak de Voorwerf mee!

Nieuws
9-16 - kalender - 18052022

De hele maand juni allerlei leuke activiteiten

De Voorwerf is misschien wel het bekendste en geliefdste stukje van het Marineterrein. Maar kennen we het wel echt? Met het programma Maak de Voorwerf mee gaan we de hele maand juni met leuke activiteiten op zoek naar de verborgen schatten van de Voorwerf. Voor jong en oud is er van alles te doen, zien en beleven.

Jeu-de-boulestoernooi – woensdag 8 juni – 19.30-22.00 uur
Om de zomer te vieren organiseert Pension Homeland op 8 juni een jeu-de-boulestoernooi op de Voorwerf. Er is ruimte voor twintig deelnemers en er zijn prachtige prijzen te winnen. Schrijf jezelf en je favoriete jeu-de-boulesvrienden dus snel in want vol is vol! Het toernooi start om 19.30 uur. Inschrijfkosten: € 3,50 per persoon, inclusief een drankje. 
Update: deze activiteit is vol, houd onze agenda en socialemediakanalen in de gaten voor een volgende editie!

Schilderles – vrijdag 10 juni – 10.30-12.30 uur
Op vrijdag 10 juni geeft kunstenaar en kunsthistoricus Anouk Bakker een schilderles op de Voorwerf. Laat je inspireren door de prachtige bomen en de rust van de Voorwerf op een zomerochtend. Een doek, verf en kwasten staan voor je klaar op de plek waarnaast Vincent van Gogh in 1877 gewoond heeft: de Voorwerf van het Marineterrein. Meld je hier aan voor de schilderles. Kosten: € 3,50 per persoon, inclusief een drankje en gebruik van materialen. Tot vrijdag 10 juni!

Rondleiding: ontdek de geschiedenis van de Voorwerf – vrijdag 10 juni – 13.00-14.30 uur
Ga op 10 juni mee op een spannende ontdekkingsreis met Hans Bartelsman, voormalig chef-staf en plaatsvervangend commandant bij de Koninklijke Marine. Hij kent na bijna 39 dienstjaren de geschiedenis van de Voorwerf vanaf 1655 tot in detail. Meld je hier aan voor deze fascinerende geschiedenisles. Kosten € 3,50 per persoon, inclusief een drankje op het zonnige terras van Pension Homeland. 
Update: deze activiteit is vol, houd onze agenda en socialemediakanalen in de gaten voor een volgende editie!

Muziek maken – woensdag 15 juni – 19.30-21.00 uur
Hoe klinkt het Marineterrein? Onder leiding van muzikant Tula Zandvliet gaan we samen op zoek naar de geluiden van de Voorwerf. We nemen de geluiden op met recorders en maken er samen muziek van. Gaandeweg leer je zo muziek maken. Meld je hier aan voor deze inspirerende muziekles. Kosten € 3,50 per persoon, inclusief een drankje bij Pension Homeland. Tot woensdagavond 15 juni!

Plantenexcursie – vrijdag 17 juni – 13.00-14.30 uur
Ga op vrijdag 17 juni mee met plantenkenner Johan Kleijn over het terrein en zie, proef en ruik de verschillende soorten planten. Het Marineterrein is met zijn verschillende (dak)landschappen een oase in de stad en er groeit en bloeit veel meer dan je op het eerste gezicht ziet. Zie, proef en ruik het terrein! Meld je hier aan voor de plantenexcursie. Kosten € 3,50 per persoon, inclusief drankje bij Pension Homeland. Tot vrijdag 17 juni!

Vogelworkshop – zondag 19 juni – 08.00 & 10.00 uur
Met de gepassioneerde vogelaar Lars Buckx ga je 19 juni op zoek naar de vogels op het Marineterrein. Hij leert je hoe je door te luisteren vogels kan herkennen en bespreekt de karakteristieke kenmerken van verschillende vogels. Lars zit vol met interessante weetjes over (stads)vogels en deelt deze graag tijdens een vogelsafari door de verschillende (dak)landschappen van het Marineterrein. Laat je verrassen! Meld je hier aan voor een van de vogelworkshops. Verrekijkers zijn aanwezig. 

Deze workshop is onderdeel van de Open Groen Dag. Op 19 juni openen tientallen groene locaties in Amsterdam en Almere hun deuren. Een dag om er met familie en vrienden op uit te trekken om de natuur in je buurt te ontdekken. Bekijk het hele programma op: https://wemakethecity.green/opengroendag.