Leer alles over ondernemen in het AHK Starterscafé

Nieuws
Opening-Buitenbroedplaats-scaled

Je zaken slim en goed regelen, dat leer je bij het AHK Starterscafé. Of het nu gaat om portfolio-opbouw, jezelf profileren, tariefbepaling, subsidieaanvragen, belastingen, boekhouden... Wekelijks duiken we in de ins & outs van een onderwerp. Als jij de basis in orde hebt, kun jij je voluit richten op dat wat jij het liefste doet.

Het AHK Starterscafé is een pop-upcafé in de AHK Culture Club op het Marineterrein, vol workshops in de vroege avond. Met een drankje in de hand maak je kennis met (oud-)studenten van allerlei disciplines. Dan leert een bevlogen docent je de fijne kneepjes van het zaken doen. Zo begin je goed aan je carrière en blijf je op de hoogte van de laatste ontwikkelingen. 

Dit najaar zijn er de volgende bijeenkomsten:

24 oktober, 19.00-22.00 uur Loondienst, payroll of factuur?
Hoe laat jij je uitbetalen? Ga je in loondienst? Word je zzp’er? Regel je het via een payrollbedrijf? Ontdek de voor- en nadelen van deze opties. Zo krijg je een beeld van wat het beste bij jou past. Voor iedere variant krijg je een helder stappenplan. Dat helpt je om het goed voor jezelf te regelen. Handig toch? 

31 oktober, 19.00-22.00 uur: Grip op je belastingen
Zie jij groen van blauwe enveloppen? Niet nodig hoor. Na vanavond snap jij btw en inkomstenbelasting een stuk beter. Je weet wat de kleine ondernemersregeling is en de mkb-korting, en welke aftrekposten je mag gebruiken. Zo kun je slim over de schouder van je boekhouder meekijken. Of zelf aan de slag.

7 november, 19.00-22.00 uur: Baas over je boekhouding
Klop het stof maar van je calculator. We duiken in de boekhouding. Hoe steekt die in elkaar? Hoe leg je een solide basis? Hoe zit het met facturen, kosten en afschrijvingen? Wat doe je met afschriften en contante betalingen? Hoe lees je een eindbalans en een resultatenrekening? Krijg inzicht in je eigen cijfers en leer de taal van je boekhouder spreken. 

14 november, 19.00-22.00 uur: Bepaal een eerlijk tarief
Wat is je werk waard? Lastig om dat te bepalen, vind je niet? Geen zorg, vanavond leer je hoe je een eerlijk uurtarief kunt berekenen. Ook ontdek je hoe je sterk blijft in onderhandelingen én hoe je je eigen waarde kunt laten stijgen. 

21 november, 19.00-22.00 uur: Zo maak je een goed contract
Nieuwe opdracht? Leuk, je staat vast te popelen om aan de slag te gaan. Begin goed en zet eerst alle afspraken helder op papier. Hoe je dat doet, hoor je vanavond. Zo ontdek je wat je precies vastlegt in een contract, voor welke risico’s je kunt indekken en hoe je algemene voorwaarden opstelt. 

28 november, 19.00-22.00 uur: Risico’s voor de zzp’er
Als zelfstandige aan de slag? Welke risico’s zijn er dan? Hoe kun je jezelf beschermen tegen die risico’s? Vanavond duiken we in allerlei voorbeelden. Denk aan opdrachten die worden uitgesteld, opdrachtgevers die niet betalen, plotselinge ziekte, investeringen die zich niet terugverdienen. Een gewaarschuwd mens telt voor twee. 

Wil jij erbij zijn? Klik hier voor meer info of om je te registreren voor (een van) de avonden.