Kom naar de Ontdekdagen!

Nieuws
© Twycer / www.twycer.nl
© Twycer / www.twycer.nl

Kom tijdens de Ontdekdagen op 8, 9 en 10 september kijken wat er op het Marineterrein Amsterdam gebeurt en waar het in de toekomst heen gaat. Interessant én leuk.

Het Marineterrein Amsterdam is volop in ontwikkeling en er gebeurt heel erg veel, maar dat is niet altijd even zichtbaar. Daarom zijn er op 8, 9 en 10 september Ontdekdagen. Tijdens deze dagen staan alle deuren open en is er een bomvol programma waarbij vooral heel veel te doen is. Boeiend, interessant en leerzaam. Kom ook!

Om te beginnen start op 8 september om 17.00 uur TAB, waar je bier kunt proeven van bijzondere, kleinschalige brouwers. Op zaterdag 9 en zondag 10 september vindt van 12.00 tot 17.00 uur een uitgebreid inhoudelijk programma plaats, met onder meer rondleidingen, tech-workshops, excursies naar SmartRoof 2.0, fitness, een escape room in de schietbaan, virtual reality en een makers-expo. Voor kinderen zijn er workshops robotica en zoutwater-auto’s bouwen en sportieve spelletjes. In de avond loopt het programma door met het TAB Festival, live muziek en filmprojecties van Amsterdam Academy of Architecture. We nemen je mee langs een aantal highlights:

Talks en huiskamergesprekken

Journalist JanJaap Berg interviewt pioniers, beleidsmakers en omwonenden over ontwikkelingen op het Marineterrein. Ook zijn er op deze locatie interessante talks van onder meer stadsarcheoloog en hoogleraar Maritieme en urbane archeologie Jerzy Gawronksi en Mo Gawdat van Google X.

Tijd: zaterdag en zondag van 13.00 – 16.00 uur (Commandantswoning).

Marineterrein Magazine

Soms wil je rustig kijken, lezen, bladeren. Meekijken over de schouders van de makers van het Marineterrein. Wie zijn het, wat drijft hen, waar zijn ze mee bezig? Daarom is er nu de eerste uitgave van het Marineterrein Magazine. Gratis op te halen in de Commandantswoning voor (nieuwe) abonnees van de Nieuwsbrief.

Tijd: zaterdag en zondag van 12.00 – 17.00 uur, locatie 001 (Commandantswoning).

Smart Roof 2.0 en Dakloket

Op Marineterrein Amsterdam worden oplossingen voor maatschappelijke uitdagingen bedacht, getest en toegepast. Bovenop gebouw 002 is daarom Smart Roof 2.0 aangelegd, ‘s werelds eerste slimme blauw-groene dak. Op dit levend laboratorium wordt de komende twee jaar wetenschappelijk onderzoek gedaan naar het koelend effect van verdamping en de opvang van intense regenbuien. Tijdens de Ontdekdagen kun je het Smart Roof 2.0 bezoeken en is er een ‘Dakloket’ ingericht waar dakexperts je helpen met groene  oplossingen voor jouw dak thuis. Tip: neem een foto van je dak mee!

Tijd: zaterdag en zondag van 12.00 – 17.00 uur, locatie: 002.

Routes op thema

Om het je iets gemakkelijker te maken is het programma van zaterdag- en zondagmiddag ingedeeld in thema’s Tech&DIY, Geschiedenis & Toekomst, Kinderen, Workshops, Tours en Talks. Download hier het complete programma of bekijk het hier online