Kerstvakantie op het Marineterrein: kom sporten, historie opsnuiven en kunst bewonderen

Nieuws
Kerstkaart BMA 2021

Ook tijdens de lockdown is er op het Marineterrein, buiten en op afstand, nog van alles te doen en te beleven.

Ook tijdens de lockdown is er op het Marineterrein, buiten en op afstand, nog van alles te doen en te beleven. Maak met een glas glühwein van Pension Homeland in de hand een wandeling over het terrein, kom sporten in de Fitnesstuin of verdiep je in de geschiedenis met onze informatieve podcast. En er is nog veel meer.

Kunst
De musea zijn dicht maar kunstliefhebbers kunnen tijdens de kerstvakantie hun hart ophalen op het Marineterrein. Zo is bij de Schietbaan het kunstwerk If I knew time as well as you do (part two) van kunstenares Eva Hoonhout te zien en te beluisteren. In de Portrait Gallery Studio in gebouw 003 probeert filmmaker en fotograaf Tara Fallaux met een geluidsinstallatie en podcastserie de uiteindelijke eenzaamheid van de liefde te doorgronden. De expositie is door het raam te zien en te beluisteren op je telefoon. Of ga tegenover de AHK Culture Club het gesprek aan met het licht- en geluidskunstwerk The Pillars of Hope. Deze pilaren voeren op basis van artificial intelligence een voortdurend gesprek over belangrijke maatschappelijke thema’s. 

Sporten
Lekker sporten en bewegen kan ook op het Marineterrein. Scan bijvoorbeeld bij de hoofdingang van het terrein de QR-code van ons sportcircuit. Het circuit bestaat uit acht stations, verdeeld over het gehele openbare deel van het terrein. Op je telefoon kan je de route volgen en krijg je bij elk station extra uitleg en een audiotraining van experts. Het nieuwste sportcircuit is speciaal voor 50-plussers maar in het archief staan de eerdere versies die voor sporters van elk niveau leuk en uitdagend zijn. Natuurlijk kan er ook in de Fitnesstuin 24/7 gesport worden, en dat kan dankzij ‘slimme’ verlichting, die op rood springt als het te druk is, ook nog eens geheel coronaproof. De nieuwste sportieve toevoeging aan het Marineterrein vind je onder gebouw 027, hier hangt nu een bokszak en er liggen battle ropes. 

Historie
Geïnteresseerd in de geschiedenis van het Marineterrein? In de podcast Ziel van het Marineterrein duiken we in het verleden met historici en archeologen. Zet je koptelefoon op, maak een wandeling over en rond het Marineterrein en beleef in het hier en nu de boeiende geschiedenis van deze plek vol verhalen. Ontdek de Ziel van het Marineterrein via Spotify

Ook met Meli kan je op ontdekkingstocht over het terrein. Download de app, richt je telefoon op een gebouw, project of object waar je meer over wil weten en je krijgt direct alle info op je scherm te zien. Deze ‘Shazam voor monumenten en historische gebouwen’ bracht speciaal voor het Marineterrein allerlei historische weetjes en interessante informatie over lopende projecten in kaart. 

Winkel
En vergeet tot slot niet tijdens een wandeling of na het sporten bij de Kombuis van Pension Homeland binnen te lopen. Deze winkel vol lekkernijen, van glühwein tot ossenworst, is tijdens de gehele lockdown ‘gewoon’ geopend tot 19 uur.