Kerst voor de buurt

Nieuws
WhatsApp Image 2023-12-19 at 14.54.00

Buurtbewoonster en verhalenverteller Chiquita Odjo Seymonson startte afgelopen zomer met het geven van rondleidingen op het Marineterrein. Ze raakte verliefd op deze plek en leidt bezoekers langs haar favoriete plekken.

Naast deze rondleidingen zetten Chiquita en haar man Michel zich in voor de gemeenschap via hun stichting Curinesa. De naam van de stichting staat voor ‘Cultuur Respect Integratie binnen de Nederlandse Samenleving’ en ze bevordert integratie tussen mensen met verschillende culturele achtergronden. Ook helpen Chiquita en Michel mensen in West-Afrika die bij een ramp betrokken zijn en ondersteunen ze duurzame ontwikkelingsprojecten.

Curinesa deelt voor het vierde jaar op rij kerstpakketten uit aan buurtbewoners die het financieel moeilijk hebben, door een zware tijd gaan of altijd klaar staan voor anderen. Organisaties en bedrijven op het Marineterrein hielpen mee. Cinekid, Homeland, Amsterdam Economic Board, Kanteen25, en Open State doneerden een aantal van de 60 pakketten die werden uitgedeeld.

Het is heel waardevol dat het Marineterrein op deze manier een steentje bij kan dragen aan de buurt.

— Michel Odjo

Woensdag 20 december werden de pakketten door de Accu Fanfare feestelijk rondgebracht in de buurt.