Kassa TV over zwemmen in buitenwater: hoe veilig is dat?

Nieuws
kassa

Het Marineterrein is een geliefde buitenzwemlocatie in de binnenstad. Kassa TV bekeek de voor- en nadelen van zwemmen in buitenwater.

In de eerste aflevering van een nieuw seizoen Kassa TV kwam afgelopen zaterdag Marineterrein Amsterdam aan bod!

Het Marineterrein is hard op weg om de eerste officiële buitenzwemlocatie in de binnenstad van Amsterdam te worden. Eerst moet nog één jaar aantoonbaar de waterkwaliteit op orde zijn om die naam te mogen dragen. Als testgebied biedt het Marineterrein meerdere organisaties de ruimte om de waterkwaliteit uitvoerig te monitoren en te testen. Juist die combinatie van samenwerkende partijen op het gebied van water en gezondheid, is wat dit project uniek maakt en elders in het land nog niet lukt.

Onofficiële zwemlocatie

Tot die tijd is het Marineterrein dus een onofficiële zwemlocatie en juist om die plekken is momenteel veel te doen. Deskundigen waarschuwen dat veel zwemliefhebbers te onachtzaam omspringen met de waterkwaliteit van onofficiële zwemlocaties. De kans in contact te komen met bacteriën zoals e.coli en blauwalg is bij dit soort plekken immers groter dan bij officiële zwemlocaties.

Namens Bureau Marineterrein Amsterdam was Thijs Meijer in de uitzending te gast, om toe te lichten hoe op het Marineterrein de waterkwaliteit gemeten wordt en wat gedaan wordt om de kwaliteit verder te verbeteren.

Hieronder is het item opnieuw te bekijken.