Grachtenfestival op de Voorwerf

Nieuws
Logo Grachtenfestival

Op zaterdag 15 augustus vindt er om 15.00 uur een gratis concert plaats in de buitenruimte van het Marineterrein in het kader van het Grachtenfestival.

Het Grachtenfestival strijkt dit jaar voor een bijzonder concert neer op het Marineterrein. Blazerskwintet Pelgrim Brass zal het verhaal van de tocht van John Carver van Rotterdam, via Southampton naar de Nieuwe Wereld vertolken. Met nieuwe arrangementen van onder andere de Negende symfonie ‘Uit de Nieuwe Wereld’ van Antonín Dvorák kunt u meegaan aan boord als bemanning van het schip.

Het concert vindt plaats op zaterdag 15 augustus op de Voorwerf van het Marineterrein. Het concert begint om 15:00 uur en duurt circa 60 minuten. De toegang is gratis.

Pelgrim Brass bestaat uit vijf ambitieuze koperblazers. Ze speelden al samen met organist Gerard van der Zijden en trompettist André Heuvelman. Het kwintet stelt eigenzinnige programma’s samen voor elke locatie waar ze spelen, zo ook voor dit concert.

 Meer informatie: www.grachtenfestival.nl

Samenwerking

De buitenruimte van het Marineterrein wordt de komende jaren stapsgewijs toegankelijk gemaakt voor het publiek. Er is ook plaats voor kleinschalige culturele of maatschappelijke activiteiten, die qua sfeer of inhoud passen bij de ontwikkelingen van het Marineterrein. Het Grachtenfestival concert is daar een goed voorbeeld van. Bureau Marineterrein werkt samen met Het Grachtenfestival om deze activiteit mogelijk te maken.