Expositie in 027E

Nieuws
new energies

Energie is overal, soms zichtbaar, maar meestal niet. In de tentoonstelling New Energies wordt energie op allerlei manieren gevisualiseerd, door kunstenaars, architecten en wetenschappers.

Energie is overal, soms zichtbaar, maar meestal niet. In de tentoonstelling New Energies wordt energie op allerlei manieren gevisualiseerd, door kunstenaars, architecten en wetenschappers.  

De expositie is georganiseerd door Cityscapes Foundation, die zich richt op het raakvlak van kunst, architectuur en de stad; een relatief onontgonnen kunstvorm. Doel van de stichting is om ruimte te bieden aan experimentele architectuurvormen en om een dialoog tot stand te brengen tussen kunstenaars, architecten, ontwerpers en stedenbouwkundigen. In de tentoonstelling zijn zeldzame prototypes en maquettes te zien van innovatieve projecten van architectenbureaus, naast kinetische installaties en labopstellingen van kunstenaars. Deelnemende kunstenaars aan New Energies zijn: Anastasija Pandilovska, Arne Hendriks/Mike Thompson, Charlotte Koenen, Chris Vanden Broeke, Franck Gribling, Jean-Marc Spaans, Jólan van der Wiel, Martin uit den Boogaard, NL Architects, ZJA, Sjoerd Buisman, SeARCH.

Cityscapes organiseert exposities op wisselende locaties in de stad. New Energies is deze keer neergestreken in een prachtige ruimte op het Marineterrein Amsterdam die momenteel in een tussenfase verkeert: de 3e verdieping van gebouw 027E. Dit wordt binnenkort het onderkomen van een internationale organisatie, maar is nu dus – heel even – toegankelijk voor iedereen. De expositie is eind april geopend en loop nog tot en met vrijdag 20 mei.

Openingstijden

  • Vrijdag 6 en zaterdag 7 mei van 13.00 tot 18.00 uur.
  • Vrijdag 13 en zaterdag 14 mei van 13.00 tot 18.00 uur.
  • Vrijdag 20 mei van 13.00 tot 20.00 uur.
  • Extra: vrijdag 20 mei 17.00 tot 20.00 uur: gesprekken met deelnemende kunstenaars. 
  • Dagelijks: bezichtiging op afspraak via +31 (0)6 52 01 79 00/ +31 (0)6 28 57 08 89 

Locatie

3e verdieping Gebouw 027E (langs de kade), Marineterrein Amsterdam. Te bereiken via entree Kattenburgerstraat 7 of via de Commandantsbrug over de Dijksgracht.

Meer info:  www.cityscapesgallery.nl