Eerste huurder Archeologiewerkplaats

Nieuws
Nieuwsbrief_2014_archeologie

De eerste nieuwe, tijdelijke huurder heeft zijn plek gevonden op het terrein. De Archeologiewerkplaats van Bureau Monumenten en Archeologie moest dringend verhuizen en is onlangs neergestreken in de voormalige Ziekenboeg.

De eerste nieuwe, tijdelijke huurder heeft zijn plek gevonden op het terrein. De Archeologiewerkplaats van Bureau Monumenten en Archeologie moest dringend verhuizen en is onlangs neergestreken in de voormalige Ziekenboeg.

Honderden kisten met opgegraven materiaal staan opgeslagen in de voormalige Ziekenboeg en worden systematisch geordend door een team van professionele archeologen en deskundige vrijwilligers. Op dit moment werkt het team aan vondsten uit de beerput van Museum Ons’ Lieve Heer op Solder (zie foto’s).

Ook voor ‘gewone mensen’

Bij de Archeologiewerkplaats komen regelmatig scholieren en studenten langs om opdrachten of onderzoek te doen. Het is de bedoeling dat straks iedereen in de werkplaats een handje mee kan helpen. Vanuit deze locatie zal de afdeling Archeologie ook meewerken aan het naar boven halen van de roerige geschiedenis van het Marineterrein. De Archeologiewerkplaats is al begonnen met het verzamelen en etaleren van maritieme stukken.