Een nieuw uitzicht voor de buurt

Nieuws
Uitgelicht Opendag

Een geslaagde middag afgelopen zaterdag tijdens het Open Huis voor de buurt. Zo’n 500 omwonenden kwamen een kijkje nemen op de Voorwerf.

Een geslaagde middag afgelopen zaterdag tijdens het Open Huis voor de buurt. Zo’n 500 omwonenden kwamen een kijkje nemen op de Voorwerf.

Voor het eerst in de geschiedenis waren alle gebouwen van de Voorwerf open voor publiek. Iedereen kon binnenkijken en kennismaken met nieuwe bewoners zoals Glimworm, StartupDelta, Zeitgeist, CrosswiseWorks, Orientation Travel en Drain Products.

De archeologiewerkplaats had kersverse opgravingen uit Oostenburg uitgestald en er kon gediscussieerd worden bij het buurtplatform. In de Commandantswoning waren medewerkers van Bureau Marineterrein aanwezig om antwoord te geven op alle vragen over de start van de transformatie van het terrein.

Rondleidingen, verhalenvertellers, zeemansliederen en kinderen die bootjes maakten van papier, zorgden voor een ontspannen sfeer op het prachtige binnenterrein. Aan het einde van de middag streek iedereen neer voor een biertje in het Onderofficiersverblijf –  waar later dit jaar Pension Homeland opent – om er lekker lang te blijven zitten en te genieten van een panoramische uitzicht op de Marinehaven en daarachter de binnenstad van Amsterdam.

[slider id=’817′ name=’Open dag mrt 2015′ size=’full’]