Draag bij aan ANOUSCHKA

Nieuws
ANOUSCHKA - OFFICIAL

Een unieke interactieve reis door tijd en ruimte

Op Marineterrein Amsterdam werkt Ado Ato aan ANOUSCHKA: een interactieve animatiefilm over een zwart tienermeisje uit de Bijlmer dat tijdens een magische reis door tijd en ruimte zichzelf en haar voorouders leert kennen. 

De hoofdpersoon van ANOUSCHKA, Amara, reist in de film terug in de tijd om haar oma en tweelingbroer te redden van een eeuwenoude familievloek. Tijdens deze reis ontmoet ze de generaties vrouwen die haar voorgingen, komt ze in contact met haar roots en leert ze tegelijkertijd over het heden. 

ANOUSCHKA is een mixed reality (XR)-productie waarbij het publiek door middel van beweging, aanrakingen en interactie op basis van geluid actief kan meedoen in het verhaal. Zo kan je Amara helpen magische voorwerpen te verzamelen en haar kracht te ontdekken.

Amara, de hoofdpersoon van ANOUSCHKA. Beeld: Ado Ato

‘Tot nu toe is er geen enkele grote animatiefilm geproduceerd die geregisseerd is door een zwarte vrouw’, zegt creative director Tamara Shogaolu. ‘Zowel in de film- als techindustrie is er een glazen plafond voor zwarte vrouwen. Door het verhaal van Amara te vertellen hoop ik dat ik kan bijdragen aan het doorbreken van dat plafond en tegelijkertijd te tonen hoe technologie ons kan helpen verhalen te vertellen.

´Van kinds af aan droomde ik al over het vertellen van een verhaal over een intelligent, zwart meisje, opgevoed in een wereld vol magische, zwarte vrouwen, zoals die in mijn omgeving. Wat het nog mooier maakt is dat ik nu de kans krijg dat te doen met een film geschreven, geproduceerd en geregisseerd door zwarte vrouwen.’ 

Voor de realisatie van dit project heeft Shogaolu hulp nodig. Meer info of bijdragen? Kijk op Kickstarter.