Dit was Burendag 2022 op het Marineterrein

Nieuws
IMG_8649 (2)

Tussen de buien door vonden bewoners van alle Oostelijke Eilanden en de nieuwe bewoners van het Marineterrein elkaar gisteren aan een lange tafel op de Voorwerf. Burendag 2022 was smakelijk, vol muziek en bovenal heel gezellig. 

Al vroeg in de ochtend stond buurvrouw Fatima te roeren in een enorme pan soep in de keuken van Pension Homeland. Toen de eerste zonnestralen van de dag voorzichtig door het wolkendek heen prikten stond er een tafel van zo’n veertig meter, gedekt en wel, klaar om de buurtbewoners van de Oostelijke Eilanden welkom te heten op Burendag 2022.

Heerlijke ontmoeting

Onder het genot van broodjes en fruit – allemaal gedoneerd door de Albert Heijn op Wittenburg en klaargemaakt door buurtbewoners – brunchten de buren, maakten ze kennis met elkaar en genoten ze van de zon. De soep van Fatima werd uitgedeeld door onze nieuwe buren van de noodopvang, die ook de op- en afbouw van de enorme tafel voor hun rekening namen. De Accu Fanfare, wereldberoemd op de Oostelijke Eilanden, zorgde voor een vrolijke noot en buurman Jim werd voor zijn zestigste verjaardag verrast met een zelfgemaakte kiwitaart.

Verbinding met de buurt

Sophie van Opstal kijkt tevreden uit over de brunchende buren. Namens Bureau Marineterrein organiseert ze samen met Buurtcomité Oostelijke Eilanden deze editie van de Burendag. ‘Het buurtcomité doet dit al jaren en wij vonden dat het hoog tijd werd dat het Marineterrein zich bij dit initiatief aansloot’, zegt ze. ‘Ik vind het echt bijzonder dat er zoveel verschillende mensen aan één tafel zitten vandaag. Het is een cliché maar eten verbindt en dat zie je vandaag ook weer.

IMG_8663-2

Als Bureau Marineterrein vinden we het enorm belangrijk om de buurt te betrekken bij wat er op dit terrein gebeurt. Dit soort gelegenheden zijn daar perfect voor. Zo komen we erachter wat er speelt in de buurt en hoe het Marineterrein daar eventueel op kan aansluiten of in een bepaalde behoefte kan voorzien. Want alles wat we doen op het Marineterrein draait uiteindelijk om mensen.’

Externe partners