De nieuwe entree van het Marineterrein

Nieuws
IMG_3459

Een voetgangersvriendelijke nieuwe ingang

In navolging van het wachthuisje is nu ook de speedgate bij de hoofdingang van het Marineterrein verwijderd. Het zijn de eerste stappen naar een nieuwe, voetgangersvriendelijke entree.

Wie weleens op het Marineterrein is geweest, kan ze niet gemist hebben: de zware blauwe deuren bij de hoofdingang, ook wel de speedgate genoemd. Een overblijfsel uit het militaire verleden van het terrein, ooit bedoeld om snel de entree mee af te kunnen sluiten.

Dat is niet meer nodig. Bovendien was de constructie, in combinatie met het wachthuisje, geheel ingericht voor autoverkeer. Het Marineterrein is autoluw en voetgangers en fietsers hebben hier prioriteit. Binnenkort heeft het terrein ook een entree die dat uitstraalt.

Nu de speedgate weg is, komen er aan beide kanten van de poort brede stoepen die voetgangers vanaf de Kattenburgerstraat kunnen gebruiken om het Marineterrein op te wandelen. Een flinke verbetering ten opzichte van de huidige, stoeploze situatie. Voetgangers delen nu nog de toegang met automobilisten.

Tussen de brede stoepen in blijft een strook vrij voor fietsers en auto’s. Meer werkzaamheden zullen snel volgen, houd voor meer info onze website in de gaten.