De muur spreekt ...

Nieuws
MAT-1024_15_seinen_01

Sinds een paar weken wordt een geheime boodschap geprojecteerd door de raampjes in de muur van het Marineterrein. Wie kraakt de code?

Sinds een paar weken wordt een geheime boodschap geprojecteerd door de raampjes in de muur van het Marineterrein. Wie kraakt de code?

In de muur langs de Kattenburgerstraat, richting Het Scheepvaartmuseum, zitten zes kleine, vierkante raampjes. Elke avond, tussen 19.00 en 23.00 uur, is hier iets bijzonders te zien; gekleurde lichtvlakken verspringen als een lichtkrant van links naar rechts achter de raampjes. We zien telkens dezelfde serie tekens, gevolgd door een lange spatie, maar wat het betekent?

Ontcijfer de code en win een boek

Het lichtproject is ontworpen door kunstenaar Serge Verheugen. Met dit tijdelijke werk wil hij Amsterdam ‘inseinen’ dat achter deze muur – die het terrein 360 jaar lang afgesloten hield voor burgers – iets aan de hand is, aan het broeien is, een nieuw begin wordt gemaakt. Tegelijkertijd wil hij onderstrepen dat het verleden van deze plek onlosmakelijk deel uitmaakt van de toekomst. Hoe de tekst precies luidt, mogen Amsterdammers nu zelf gaan uitzoeken. We dagen iedereen uit om te komen kijken en de tekens te ontcijferen. Tip: Raadpleeg het systeem van de seinvlaggen om de betekenis van de vlaggen te doorgronden.

Denk je dat je de code hebt gekraakt, stuur dan je oplossing vóór 1 april 2015 naar info@marineterrein.nl. Onder de goede inzendingen worden tien exemplaren van ‘Het land binnen de muren’ verloot, een boekje met verhalen over het Marineterrein.

seinvlaggen-print