De Amsterdamse Waterspelen

Nieuws
MTA_19_1024_AmsterdamseWaterspelen_zeilles

Van 23 t/m 25 augustus 2019 vindt op het Marineterrein de eerste editie plaats van de Amsterdamse Waterspelen: Water, Brood & Spelen voor álle Amsterdammers.

Op het Marineterrein wordt hard gewerkt aan oplossingen voor de stad, maar één keer per jaar vieren we ook het plezier van water en sport. De Amsterdamse Waterspelen is een spetterend zomerweekend boordevol bijzondere watersporten, spannende races, waterwetenschap, live muziek en vrij zwemmen voor jong en oud. Tijdens de Amsterdamse Waterspelen kunt u kennismaken én meedoen met o.a. X-Diving, synchroonzwemmen, het Open Mokums Kampioenschap Bommetje, een eigen solarboat bouwen en als team meeracen met de Zeepkistenderby in een eigen zeepkist. De toegang is kosteloos.

Doe mee!

Geen ervaring maar lijkt het u wel spannend? Geen probleem, de organisatie stuurt niemand onvoorbereid het water in. In juni en juli zijn er verschillende handige workshops waaraan u gratis kunt deelnemen. Kijk op de website van de Amsterdamse Waterspelen voor het volledige programma én om u in te schrijven!

Over de organisatie

De Amsterdamse Waterspelen zijn een initiatief van Pension Homeland en Mister Kitchen in samenwerking met Bureau Marineterrein Amsterdam. Buurtorganisaties als Dock en Sciandri zijn betrokken bij de voorbereidingen en ook de community van het Marineterein draagt een steentje bij. Zo helpen de jongens en meiden van Clubhouse/La Bolleur mee bij het bouwen van zeepkisten en laat AMS Institute met innovatieve oplossingen zien wat we met elkaar kunnen doen om het water (op een leuke manier) schoon te houden.

Water hoort bij het Marineterrein

Waarom waterspelen? Water is dé verbinding van het Marineterrein met de buurt.  Water hoort bij het Marineterrein. Van oudsher is het gebied omgeven door water en via de scheepvaart verbonden geweest met de rest van de wereld. Tegenwoordig onderzoeken organisaties op het Marineterrein hoe ze meer groen en meer koelte in de stad kunnen brengen door een slimmer gebruik van water. Bijvoorbeeld door blauw-groene daken aan te leggen waarbij wateropslag en vergroening hand in hand gaan. Ook wordt er gewerkt aan het verbeteren van de waterkwaliteit in de stad en aan alternatieve verkeersstromen over het water.