Codam viert 5-jarig bestaan

Nieuws
maxima

Op 29 mei 2024 bestaat Codam 5 jaar. Koningin Máxima bezoekt dan de Codam-campus die ze vijf jaar geleden officieel heeft geopend. Ze ontmoet er studenten, krijgt een rondleiding en wordt bijgepraat over de vooruitgang die de instelling heeft geboekt. 

Sinds de opening in 2019 heeft Codam zich sterk ingezet om technisch onderwijs toegankelijker te maken voor ondervertegenwoordigde groepen, waaronder vrouwen en jongeren zonder startkwalificaties. Het unieke onderwijsmodel van Codam, dat gebaseerd is op projectgestuurd peer-to-peer leren in een omgeving zonder docenten, moedigt studenten aan om zelfstandig en in groepen aan projecten te werken.

Een opvallende prestatie van Codam in de afgelopen vijf jaar is de toename van het aantal vrouwelijke studenten. Met een aandeel van 29% vrouwen heeft Codam het percentage vrouwelijke studenten verdubbeld vergeleken met andere technische opleiders, wat de bijdrage van Codam aan diversiteit en inclusie in de technieksector onderstreept.

Codam heeft als één van de kennisinstellingen op het terrein sterk bijgedragen aan het belang van ‘leren’ op het Marineterrein en de toevoeging hiervan in de inmiddels goedgekeurde projectnota voor de fysieke ontwikkeling het gebied.