Bright idea hub

Nieuws
MTA_600__0008_leren_1

Van 29 mei t/m 9 juni strijkt de Generation Discover bright ideas hub neer op het Marineterrein Amsterdam. Leerlingen van groep 7 worden hier uitgedaagd om oplossingen te bedenken voor problemen rondom energie, water en voedsel.

Twee weken lang (t/m 9 juni) staat de Generation Discover bright ideas hub op het Marineterrein Amsterdam. De hub is onderdeel van de bright ideas challenge die groep 7 leerlingen uitdaagt om na te denken over oplossingen voor onze wereld op het gebied van energie, water en voedsel.

Kinderen, hun docenten en ouders maken spelenderwijs kennis met wetenschap en technologie in deze futuristische dome. Zo komt de jonge generatie op een interactieve manier in aanraking met wetenschap en technologie, twee vakken die vanaf 2020 verplicht worden in het Nederlandse basisonderwijs. Om scholen hierbij te ondersteunen, heeft Shell in samenwerking met docenten, leerlingen en partners de online bright ideas challenge ontwikkeld. Het klassenbezoek aan de dome is hier onderdeel van. Nieuwsgierig geworden? Meld je hier gratis aan voor een bezoek: www.generationdiscover.nl/brightideas.