Boost voor duurzame start-ups

Nieuws
Scherm­afbeelding 2023-07-25 om 12.38.51

Het Startup Booster Programma van Amsterdam Institute for Advanced Metropolitan Solutions (AMS) stimuleert innovatie voor de stedelijke omgeving. Het programma laat aanstormende ondernemers duurzame, tech-gerichte ideeën transformeren tot startups om stedelijke uitdagingen aan te gaan.

Tijdens de laatste editie van het Startup Booster programma dat startte in april 2023 zetten de volgende vijf teams hun ideeën om in baanbrekende startups:

OJOA gaat voedselverspilling in Europa tegen door imperfect fruit te upcyclen. Ze maken daarmee suikervrije en 100% natuurlijke producten

&Lighted ontwikkelde de NurtureBag, een composteerbare plantenpot van microbiële materialen, als duurzaam alternatief voor de miljarden plastic plantenpotten die jaarlijks in Nederland worden gebruikt.

Flesk verbindt bedrijven met ongebruikte bureaus aan studenten die op zoek zijn naar studieplekken en netwerkmogelijkheden.

Under Construction maakt constructiehekken mooier met  add-ons die aan bestaande hekken worden bevestigd.

LANDIA helpt expats bij het vinden van hun droomhuis door het aanbieden van oplossingen voor uitdagingen waar expats mee te maken krijgen.

Het verschil maken

Alle teams gaven tijdens de finale van de AMS Startup Booster sterke pitches. Ieder team kreeg een prijs die was afgestemd op hun specifieke behoeften en ontwikkelingsgebieden.

Deze vijf startups tonen de kracht van het AMS Startup Booster Programma. Ze bewijzen dat innovatieve ondernemers echt het verschil kunnen maken in het aanpakken van stedelijke uitdagingen.

Ben jij de volgende duurzame innovator?

De inschrijvingen voor het volgende Startup Booster programma, dat in oktober 2023 begint, zijn geopend. Als je ook het verschil wilt gaan maken met jouw duurzame tech-bedrijf dat stedelijke uitdagingen aanpakt, is dit je kans.