Bezoek wethouder Everhardt aan Marineterrein Amsterdam

Nieuws
IMG_2293
Directeur van Bureau Marineterrein Liesbeth Jansen en wethouder Victor Everhardt (Financiën en Economische Zaken)

De wethouder werd rondgeleid door directeur van Bureau Marineterrein Amsterdam Liesbeth Jansen.

Op 13 december kwam de nieuwe wethouder van Financiën en Economische Zaken, Victor Everhardt, een kijkje nemen op Marineterrein Amsterdam. 

Wethouder Everhardt, in wiens portefeuille ook het Marineterrein zit, werd op het terrein welkom geheten door directeur van Bureau Marineterrein Amsterdam Liesbeth Jansen. Tijdens dit werkbezoek leidde ze hem rond en liet hem kennismaken met de verschillende projecten en innovaties die op het terrein plaatsvinden.

Zo bezocht de wethouder de testveldjes bij gebouw 027, beklom hij de trap naar het Smart Roof 2.0 en zag hij hoe het Marineterrein langzaam maar zeker autovrij wordt.

Natuurlijk kwamen ook een aantal communityleden aan bod. In het auditorium van Codam vertelde directeur David Giron hoe hij met zijn revolutionaire programmeeropleiding iedereen de kans wil geven om te leren coderen. Gijs Gootjes van Digital Society School legde uit hoe zijn studenten werken aan digitale oplossingen voor problemen in de samenleving en Hayo Wagenaar van IJsfontein ging in op het belang van spelenderwijs leren en serious gaming. Ook kreeg Everhardt nog een kort lesje programmeren van studenten van Codam, om vervolgens een kijkje in de keuken te nemen van Kanteen25 waar binnenkort een koksopleiding van start gaat voor mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt.