Back to the future

Nieuws
11-DSCF9366

De excursie naar de RetroFuture Expo van Next Nature in het Evoluon was geweldig. En nu dromen we van onze eigen toekomstexpo op het Marineterrein.

We hadden het nog niet eerder gedaan; een heuse excursie voor het Marineterrein Collectief, inclusief bustocht, een vol programma en een goody bag. Maar het leek ons zo leuk om een dagje met elkaar op stap te gaan, met veel ruimte voor goede gesprekken en onverwachte ontmoetingen. Dát is zeker gelukt.

Er waren een hoop zieken en afzeggingen, dat wel, maar uiteindelijk waren we over met een twintigtal mensen van AMS Institute, IJsfontein, Codam, AHK Learining Lab, Nemo, Next Nature, HvA en Bureau Marineterrein. Koert van Mensvoort van Next Nature gaf een geweldige presentatie over de techologische natuur van de mens, we dwaalden door tientallen toekomstdromen in het Evoluon en we maakten een tijdreis in de VR Machine. We zagen in de RetroFuture Expo vooral ook talloze inspirerende voorbeelden voor een hoopvolle toekomst en dát nemen we natuurlijk graag mee terug naar het Marineterrein.

Amsterdam 750

In de bus terug hebben we ons voorgenomen om met elkaar verder na te denken over een eigen expo op het Marineterrein, in het kader van Amsterdam 750 in 2025. We willen dan graag verbeelden hoe de stad van de toekomst eruit kan zien; een gezonde, leefbare, groene en sociale stad waar we nu, op dit moment, al aan werken. Wie zich aangesproken voelt om hier een bijdrage aan te leveren, is van harte uitgenodigd om zich aan te sluiten.

Foto’s: Kenneth Heijns, AMS Institute.