Amsterdam Maker Festival

Nieuws
MTA_16_1920-maker-telefoon

Het Amsterdam Maker Festival (19-21 augustus 2016) brengt 200 hackers, ambachtsmensen, programmeurs, uitvinders en ontwerpers bij elkaar. Hart van het festival: Makerversity. Toegang: gratis.

Maak het mee: de vierde editie van het Amsterdam Maker Festival! Het festival vindt plaats op het Marineterrein Amsterdam, van 19 tot en met 21 augustus 2016.

Makers bepalen hoe de wereld eruitziet. Dankzij nieuwe technieken kun je alles maken wat je bedenkt, of je nu kok bent of techneut, mode-ontwerper of kunstenaar. ‘Zelf doen, zelf maken’,  dat is waar het Amsterdam Maker Festival voor staat. Zo kun je er zelf aan de slag met lasercutters, 3D printers, Arduino en VR en AR toepassingen; kortom alles wat maken leuk maakt. Het hart van het festival wordt gevormd door Makerversity, dat sinds dit jaar is gehuisvest op het Marineterrein met prachtige makerspaces. Buiten is de ‘Maker Fair’, waar je kunt kennismaken met 200 nieuwe makers uit Amsterdam.  Binnen zijn er inspirerende talks en demo’s van internationaal beroemde makers.

Link naar het programma van het Amsterdam Maker Festival (ook beschikbaar als app voor je telefoon).

Nerderlands

Dit jaar is het Maker Festival het afsluitende weekend van Nerderlands, een nieuw festival voor de internationale tech scene. Nerderlands wordt georganiseerd in samenwerking met de Appsterdam Community en Startup Amsterdam.

Het Amsterdam Maker Festival is  gratis toegankelijk.
www.amsterdammakerfestival.nl